Читај ми!

Типсаревић се вратио победом

Српски тенисер Јанко Типсаревић успешно је стартовао на АТП турниру у Хјустону савладавши у првом колу Бразилца Гиљерма Клезара у три сета - 6:4, 3:6, 7:6 (9:7) после два сата и 40 минута исцрпљујуће борбе. Био је ово први сингл меч бившег светског броја осам након скоро годину и по дана паузе због повреде стопала.

Тридесетогодишњи Типсаревић, који је у каријери освојио четири АТП титуле, није одиграо ниједан меч од октобра 2013. године и више пута је одлагао повратак на терен.

После опоравка од повреде наступио је пре десет дана у конкуренцији дублова на мастерсу у Мајамију, где су он и Новак Ђоковић поражени у првом колу од шведско-аустријског пара Роберт Линдштед/Јирген Мелцер.

Победом над Клезаром, тренутно 186. на АТП листи, српски тенисер је најавио боље дане и повратак на некадашње позиције.

У осмини финала турнира у Хјустону Типсаревић се састаје са Колумбијцем Сантјагом Хиралдом, који је надиграо Бразилца Рожерија Дутра Силву (6:2, 6:2).

Хиралдо је тренутно 32. тенисер света, али су оба досадашња међусобна окршаја припала Типсаревићу, последњи 2013. године у Букурешту.

После меча који је трајао два сата и 40 минута и у коме је српски тенисер спасио две меч лопте, Јанко је у изјави образложио кроз каква је све искушења пролазио.

"Био сам мало стегнут. Најважније је било да осетим притисак приликом трчања. Све ме боли, али нога је добро", рекао је Типсаревић за сајт АТП.

"Нисам имао осећај као да сам толико одсуствовао са терена. Био сам спреман, мада ми је недостајало самопоуздање. Ствари су се промениле када сам са винерима спасио меч лопте. Знао сам да треба да добијем овај меч, у супротном био бих веома тужан", додао је Типсаревић. 

На турниру у Хјустону, који се игра за наградни фонд од 549.230 долара, раније вечерас Душан Лајовић је поражен у првом колу од Француза Жеремија Шардија (6:4, 6:4).

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара