Читај ми!

Ђоковић: Неко ће морати да одговара за малверзације са картама

Новак Ђоковић огорчен чињеницом да је више стотина Краљевчана остало погнутих глава на билетарници Хале спортова, јер су карте за меч Дејвис купа "распродате" пре пуштања у слободну продају, која је трајала свега неколико минута. Полиција покренула истрагу, открио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Тениски савез Србије демантује да је било малверзација приликом продаје улазница.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић оптужио је организаторе меча Дејвис купа у Краљеву за малверзације са улазницама.

Репрезентација Србије у том граду дочекује селекцију Хрватске у мечу за који влада огромно интересовање, а Ђоковић је огорчен зато што је више стотина Краљевчана остало погнутих глава на билетарници Хале спортова, јер су карте практично "распродате" пре пуштања у слободну продају, која је трајала свега неколико минута.

"Изузетно сам разочаран. Немогуће је да карте нестану после 13 минута... У ствари, могуће је ако пустите само 50 комплета у слободну продају, а притом на интернет сајту, где је писало да ће такође моћи да се купе, уопште ни не буду пуштене. На крају је испало да је све распродато, а продаја није ни почела. Јасно је да је ту неко учинио кривичну радњу и неко за то мора апсолутно да одговара", изјавио је Ђоковић за Блиц.

Из Тениског савеза Западне Србије, који је учествовао у организацији меча са Хрватском, још раније је поручено да ће се 1.500 карата наћи у продаји, а на крају продато је свега 50.

"Одређени људи из Тениског савеза су ми рекли да су обавестили надлежне органе о том потенцијалном сценарију, који се на крају и догодио, тако да, ко год да је био надлежан, мораће да одговара. Потпуно је очигледно, с обзиром на мали капацитет хале, да је ту неко направио тешке малверзације. Озбиљна је штета тако нанета и Савезу и репрезентацији, без потребе. И то због једног или двоје људи који су то урадили на своју руку", рекао је Ђоковић.

Меч првог кола Светске групе Дејвис купа између Србије и Хрватске игра се у Краљеву од 6. до 8. марта.

Стефановић: Полиција започела истрагу

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потврдио је Танјугу да је полиција започела детаљну истрагу у којој ће бити саслушани сви који су имали везе са организацијом и продајом карата.

"Након сумњи које је изнео Новак Ђоковић о постојању нерегуларности приликом продаје карата за меч Дејвис купа у Краљеву, полиција је започела детаљну истрагу у којој ће бити саслушани сви који су имали везе са организацијом и продајом карата. У најкраћем могућем року биће обављене све истражне радње које треба да утврде да ли је у овом процесу било злоупотреба и кршења закона", рекао је Стефановић.

Према његовим речима, по прибављању свих информација, јавност ће бити обавештена о резултатима истраге.

Поводом овог случаја огласио се и Тениски савез Србије, тачније председник УО Топлица Спасојевић, рекавши за РТС да никаквих малверзација и неправилности приликом продаје улазница није било.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара