Ђоковић: Парадоксално, али српски тенис изумире!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да подржава промене у националном савезу јер тај спорт у Србији "изумире", иако се бележе одлични резултати на професионалном нивоу. Немам проблем ни са Маријем ни са Виландером, поручује Новак.

"Колико год то парадоксално звучало, с обзиром на резултате, српски тенис, по некој статистици изумире, све је мање чланова клубова. Мој интерес је један једини, а то је да се помогне опстанак овог спорта у Србији", рекао је Ђоковић новинарима у Београду.

Ђоковић је рекао да нема и да не жели никакву улогу у Тениском савезу Србије, али да су промене потребне и да подржава Мирка Петровића у борби за председника те организације.

"Његове намере су искрене, поштен је човек, све је изградио радом и знањем и надам се да ће допринети развоју овог спорта у Србији", додао је Ђоковић.

Како је навео, тенис јесте скуп спорт и сви су свесни тога, али постоје начини да се направи нови систем који ће бити самоодржавајући.

Он је казао да се најбољи српски тенисери труде да, колико могу, учествују у развоју спорта у земљи.

"Спорт даје наду људима у Србији, они га прате, ослањају се на спортисте. Свесни смо те улоге и трудимо се да учествујемо у развоју српског тениса колико можемо", казао је први тенисер света.

Према његовим речима, одлични резултати од 2006. године требало би да се искористе како би се створили услови за млађе тенисере и развој тог спорта.

Ђоковић је поново номинован за престижну награду Лауреус, а како је рекао, то му прија, али му је најважније да настави да ради и има простор који је имао претходних година.

"Изузетно сам поносан на све што сам постигао у прошлој години. Била је посебна у сваком аспекту мог живота. Две хиљаде једанаеста је била беспрекорна, али прошла је заиста посебна. Осећам се испуњено у сваком пољу живота. Ласка ми номинација", рекао је Ђоковић.

Први тенисер света је на првом гренд слем турниру ове сезоне у Аустралији победио Британца Ендија Марија, који је потом изјавио да је Ђоковић симулирао повреде у финалу у Мелбурну.

"Немам жељу да причам лоше у медијима о некоме кога толико познајем. Поштујем све колеге, свако има право да каже оно што осећа. Био је велики улог и за мене и за њега, разумем тензију, али мислим да нема лоше мишљење. Разговараћемо као пријатељи када се будемо видели. Још нисмо", рекао је Ђоковић.

Он је, такође, рекао да је беспотребно стварати конфликт између њега и некадашњег тенисера а сада аналитичара Матса Виландера, јер је Швеђанин у каријери освојио седам гренд слем титула и "заслужује да каже своје мишљење".

"Имам коректан однос са њим", додао је српски тенисер.

Ђоковић је паузу између Отвореног првенства Аустралије и турнира у Дубаију искористио да борави неколико дана у Србији.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво