Читај ми!

Ана у полуфиналу Бризбејна

Наша најбоља тенисерка Ана Ивановић пласирала се у полуфинале турнира у Бризбејну. У четвретфиналу је савладала Естонку Кају Канепи са 2:1 (4:6, 6:4, 3:6). Противница у борби за финале биће јој Американка Варвара Лепченко. У првом полуфиналу играју Рускиња Шарапова и Украјинка Свитолина.

Ивановићева је теже него што се очекивало изашла на крај са 52. играчом на свету. Лоше је отворила сусрет, дозволила противници да поведе 5:0 у првом сету и тек онда почела да игра. Српска тенисерка је у наставку заиграла много боље и као други носилац на турниру оправдала улогу фаворита.

Њена противница у борби за улазак у финале биће Варвара Лепченко из САД, која је била боља од Рускиње Аље Кудрајвцеве са 7:5, 7:5. У првом полуфиналу Рускиња Марија Шарапова, која је први носилац на турниру, играће против Украјинке Елине Свитолине.

Ток меча:

12.10 - Трећи сет је донео нешто мирнију игру. Обе тенисерке су чувале свој сервис, а Ане успела да стигне до јединог брејка у сету у четвртом гему. Тада је наша тенисерка повела са 3:1 и до краја меча је успела да сачува брејк предности, 6:3 у трећем сету.

11.40 - Велика борба у другом сету. Ана је заиграла много боље Уз два брејка, и један изгубљен сервис, долази до предности од 4:1. Противница креће на све или ништа и успева да приђе на 4:3. Наставила се серија брејкова у овом сету, било их је укупно седам, ипак, наша тенисерка је успела да направи један више и на сервис противнице искористи прву сет лопту. Следи трећи, одлучујући сет.

10.55 - Ана је очајно ушла у меч. Редом је препустила противници првих пет гемова, три на свој сервис. Тек тада је наша тенисерка дошла до игре. Осваја четири везана гема. Међутим, противница ипак успева да добије први сет резултатом 6:4.

10.10 - Почео меч итмеђу Ане Ивановић и Каје Канепи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво