Читај ми!

Вајда: Новак и неспреман на врхунском нивоу

Тренер првог тенисера света Новака Ђоковића, Словак Марјан Вајда, оценио је да српски играч располаже изузетном менталном снагом, којом је, иако физички неспреман, пошто му се родио син, успео да одбрани титулу у Паризу. Вајда је нагласио да ова сезона није била потпуно задовољавајућа, али показује колико је психолошка стабилност важна у врхунском тенису.

Вајда је подсетио да Ђоковић после Шангаја, где је у полуфиналу изгубио од Роџера Федерера, скоро уопште није тренирао, а сада је у Паризу показао врхунски тенис.

"Новак уопште није био спреман за турнир, пошто му се родио син. Ипак, и поред тога, он је доказао да може да освоји турнир такве јачине и под таквим околностима. То је оно што ме код Новака запањује", рекао је Вајда у интервјуу француском спортском дневнику Л'Екип.

Словачки стручњак је нагласио да је Ђоковић изузетно мотивисан да сачува прво место на крају године.

"Новака је мотивисао и снажан успон Федерера ка врху, можда му је управо тај такмичарски дух улио додатну енергију да после две недеље потпуне релаксираности после рођења детета успе тако да се фокусира", рекао је Вајда.

Он је нагласио да је Ђоковић највећу снагу у ствари добио пошто му се родио син.

"Долазак на свет малог Стефана представља за Ђоковића највећу мотивацију. Док је играо на турниру у Кини, био је напет, ишчекивање га је притискало, али се по рођењу Стефана релаксирао. Ипак, када погледате уназад, Ђоковић је у Пекингу играо невероватно, против Бердиха у финалу играо је меч какав у животу нисам видео. Све је функционисало – бум, бум, бум и титула му је била у џепу. Рекао ми је после тог финала да је одиграо меч из снова – чисто савршенство", подсетио се Вајда финалног меча у Пекингу.

Вајда је нагласио да ова сезона није била потпуно задовољавајућа, с обзиром да је Ђоковић освојио само један гренд слем турнир – на Вимблдону.

"Током Аустралијан опена Ђоковић није био на свом нивоу, док је Ролан Гарос представљао разочарање. На Вимблдону је био фантастичан, али на Ју-Ес опену није био у свом елементу", рекао је Вајда.

Он је оценио да Ђоковић неке поене "мора да одигра брже".

"Радићемо на томе, али морамо да пронађемо праву равнотежу. Новак није Федерер. Он мора да гради поене", рекао је Вајда.

Ђоковић ове недеље игра на завршном мастерсу у Лондону, где брани титулу.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара