Читај ми!

Новак преслишао Шварцмана

Новак Ђоковић је у другом колу Отвореног првенства Америке. Савладан је Аргентинац Дијего Шварцман са 3:0, по сетовима 6:1, 6:2, 6:4. Новаку је било потребно 98 минута игре да сломи отпор противника. Наредни ривал нашег аса је Француз Пол Анри Матју.

Како се очекивало, Новак није имао тежак посао против младе наде аргентинског тениса Дијега Шварцмана. Током целог меча, наш ас је контролисао игру. Противник je на тренутке показао раскошан таленат и показао да му само недостаје искуства. Наш ас je лако стигао до убедљивог тријумфа.

Напао је Новак противника од првог поена. Снажним и прецизним ударцима није дозволио Шварцману да се разига. Уз два брејка експресно је повео са 4:0, што је било довољно да се сломи отпор противника у првом сету. До краја, Дијего је успео да освоји један сервис гем, 6:1 у првом сету.

Иста слика и у другом сету. Новак на старту одузима сервис противнику. Шварцман из другог покушаја успева да освоји свој сервис и смањи на 2:1. Међутим, наш тенисер поново појачава и везује нова два гема и води са 4:1. Потом рутински приводи сет крају, 6:2 у другом сету.

Трећи сет донео је најзанимљивији тенис. Противник се опустио и почео да се надиграва са Новаком. Наш тенисер успео је да стигне до брејка предности и поведе са 3:1. Међутим, Дијего се није предавао, користи неколико грешака нашег аса и долази до брејка и изједначења, 3:3. Ђоковић поново напада и већ у наредном гему одузима сервис противнику без изгубљеног поена, на исти начин осваја и свој сервис гем и води са 5:3. Наш тенисер успева да реши сет и меч у своју корист, 6:4 у трећем сету.

Наредни ривал нашег аса је Француз Пол Анри Матју.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара