Читај ми!

Јелена у осмини финала

Србија ће имати два представника у женском синглу у осмини финала Синсинатија. Након Ане пласман је обезбедила и Јелена Јанковић победивши Немицу Анику Бек са 2:0 по стовима 6:1, 7:6 (7:0). Наредна противница наше тенисерке је Американка Слоун Стивенс. Зимоњић и Нестор у четвртфиналу дублова.

Јелена Јанковић је успела да савлада упорну немицу. Након лако освојеног првог сета, у коме је противница освојила само један гем, у другом сету након ревије брејкова Јелена је била убедљива у тај-брејку и решила меч у своју корист. Јанковићевој је било потребно 87 минута да сломи отпор противнице. 

Одлична игра наше тенисерке у првом сету. Наметнула је свој стил игре, контролисала меч.  На старту долази до раног брејка и уз два освојена сервиса води са 3:0. Потом је Немица успела да освоји свој сервис гем, али то је било све што је урадила у првом сету. Јелена уз још један брејк добија сет са 6:1.

Велика борба виђена је у другом сету. Јанковићева на старту одузима сервис противници и води са 2:0. Немица узвраћа, сада она осваја два везана гема и изједначује на 2:2. Јелена поново долази до брејка предности води са 4:2. Међутим, Немица се не предаје долази до изједначења, 4:4, а потом стиже и до брејка предности и прилике да сервисом реши сет у своју корист. Ипак Јелена успева да се врати, одузме сервис противнице и стигне до тај-брејка.

У тај-брејку Јелена је заиграла одлично, редом је освајала поене и добила овај период игре без изгубљеног поена - 7:0.

У борби за четввртфинале Јанковићева ће играти против Американке Слоун Стивенс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво