Читај ми!

Новак: Сутра је нови дан...

Први тенисер света Новак Ђоковић рекао је после елиминације од Жо-Вилфрида Тсонге да је самопоуздање ствар која се најтеже добија и најлакше губи, као и да ће анализирати свој наступ на турниру у Торонту. Знам да је сутра нови дан и да ћу заборавити шта се десило и наставити даље, изјавио Ђоковић.

Ђоковић је изгубио од Жо-Вилфрида Тсонге у два сета, 6:2, 6:2, али је на новинарско питање да ли је забринут, одговорио да зна шта треба да ради.

"Меч се тек завршио. Јесам разочаран и сада само покушавам да схватим шта сам лоше радио... Самопоуздање је ствар која се најтеже добија а најлакше губи. Овакви мечеви стварно могу да вам се поиграју са психом, али, на крају крајева, није ово ни први ни последњи пораз у каријери", рекао је Ђоковић новинарима у Торонту.

"Знам који ми је следећи корак и знам шта треба да радим. Знам да је сутра нови дан и да ћу заборавити шта се десило и наставити даље", додао је он.

Ђоковић је рекао да није играо ни близу ономе како је планирао.

"Честитам Жоу, играо је сјајно, врло добро је сервирао. Био је видно бољи на терену. Ја, са друге стране, нисам играо ни близу ономе што сам хтео пре изласка на терен. Ништа ми није успевало. Ни игра са основне линије, ни сервис, ни ритерн. Уопштено, врло лош дан, врло слаба игра", рекао је Ђоковић.

Репрезентативац Србије се дан раније намучио са Гаелом Монфисом, али је новинарима рекао да умор није био узрок слабе игре.

"Нисам се осећао исцрпљено...Само, нисам се ни у првом мечу осећао пријатно на терену. Нисам ударао лопту чисто, имао сам много неизнуђених грешака. Можда је то недостатак мечева на овој подлози, а за то је потребно време. Рецимо само да ће бити боље, сигуран сам у то, пошто не може горе од овога", рекао је Ђоковић.

Он је рекао да ће ових дана тренирати и припремати се за турнир у Синсинатију.

Новинаре је занимало и да ли се тенисер добро спремао, али Ђоковић није хтео да тражи изговоре.

"Спремао сам се две недеље, играо сам много тениса на тврдој подлози и допутовао са рано овде. Торонто је сваке године исти. Не могу сада да нађем изговор у недостатку припрема или тако нешто. Мислио сам да сам добро тренирао са добрим играчима. Не могу да тражим сад тај један разлог, имао сам лош дан", рекао је Ђоковић.

Први играч света је рекао да не размишља о позицији на АТП листи, а насмејао се на питање како се осећа после првог пораза као ожењен мушкарац.

"Па, имам једну победу и један пораз. Није лоше, 50 одсто успеха", рекао је Ђоковић уз осмех.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво