Читај ми!

Монфис намучио Новака

Ђоковић–Монфис 2:1 (6:2, 6:7 /4:7/, 7:6 /7:2/). Теже него што се очекивало Новак Ђоковић је савладао упорног и борбеног Гаела Монфиса на старту Мастерса у Торонту и пласирао се у треће коло турнира. Наш тенисер је до победе дошао након тај брејка у трећем сету. Наредни Ђоковићев противник још један Француз – Жо-Вилфред Тсонга.

Ђоковић је уз много проблема изборио стартну победу на турниру који је до сада освајао три пута (2007, 2011, 2012). Жестоко се намучио у првом мечу након тријумфа на Вимблдону, али је на крају ипак пронашао кључ за успех против Монфиса, тренутно 22. на АТП листи.

Први сет српски тенисер је освојио уз два брејка, у шестом и завршном гему, али је у другом успорио ритам, уз много неочекиваних грешака, с тим да се и Француз много снажније супротставио у наставку борбе.

Трудио се Монфис свим силама да коначно прекине "црну серију" у међусобним дуелима против Ђоковића, изједначио је после тај брејка у сетовима и најавио могуће изненађење.

У завршном сету Француз није посустајао, чинило се да може до циља када је у финишу спасао две брејк лопте, али је коначно положио оружје у тај брејку.

Ђоковић је после исцрпљујуће борбе, много грешака и осцилација у игри, пронашао решење у критичним тренуцима, да би у тај брејку коначно заиграо како уме и заврши посао након два сата и 43 минута игре. Била је ово 10. Ђоковићева победа над Монфисом у исто толико међусобних окршаја.

У осмини финала Роџерс купа у Торонту српског тенисера поново чека Француз, овога пута Жо-Вилфред Тсонга, који је раније савладао земљака Жеремија Шардија са 7:6 (8:6), 6:4.

Ни Тсонга, 15. на АТП листи, не може да се похвали билансом у досадашњим дуелима са светским бројем један, јер је Ђоковић много успешнији и тренутно води са 13:5.

Мастерс турнир у канадском граду игра се за укупан наградни фонд од 3,76 милиона долара.

Ток меча:

21.56 - Крај меча, Нова победа Новака Ђоковића. Фантастично одигран тај брејк (7:2) одводи нашег тенисера у треће коло мастерса у Торонту – 6:2, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2).

21.49 - Резултат 6:6 и у трећем сету. Одлука о победнику овог меча биће донесена после још једног тај брејка.

21.44 - Монфис осваја 11. гем трећег сета спасивши чак три брејк лопте и долази до предности од 6:5. Наш тенисер ће морати да освоји следећи гем уколико жели да остане на турниру.

21.11 - Ђоковић одмах узвраћа истом мером, враћа брејк за 2:3 у трећем сету.

21.05 - Разиграни Монфис први долази до брејка у одлучујућем сету и води са 3:1. Наш тенисер никако да поврати игру која га је красила у првом сету.

20.53 - Оба тенисера сигурна на свој сервис на страту трећег сета, резултат је 1:1.

20.41 - Противник осваја свој сервис и долази до две везане сет лопте. Користи прву и добија други сет, 7:4 у тај брејку. 

20.40 - Потом оба тенисера праве по двоструку сервис грешку. Затим Монфис долази до мини-брејка, 6:4. 

20.38 -  Без мини-брејка у првих шест поена тај брејка.

20.27 - Игра гем за гем током другог сета. Оба тенисера, уз мање проблеме, сигурна на свој сервис  5:5.

19.57 - Сада Новак напада сервис противника, осваја брејк лопту. Монфис успева да се одбрани и освоји свој сервис.  

19.54 - И други сет сервисом је отворио наш теносер. Монфис користи опуштање Новака и долази до три везане брејк шансе. Новак успева да се извиче и стигне до изједначења. Потом везује још два поена и осваја свој сервис гем. 

19.43 - Уз још један брејк Новак осваја први сет са резултатом 6:2. 

19.37 - У шестом гему Новак осваја прву брејк лопту, пропушта је. Двострука сервис грешка Монфиса и нова шанса за нашег аса. Користи поклон противника и осваја брејк, 4:2. 

19.33 - Игра гем за гем. Ђоковић сигурнији на свој сервис, ипак без брејка, 3:2. 

19.14 - Новак осваја свој уводни сервис без изгубљеног поена. 

19.12 - Почео је меч, први је на сервису наш тенисер. 

19.07 - Тенисери су изашли на терен, након загревања очекујемо почетак меча.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво