Читај ми!

Њујорк тајмс: Ђоковић јачи од судбине!

Светски медији, како то обично бива након спектакуларних финала какво је било оно на Вимблдону, пишу у хвалоспевима о победнику.

Светски медији са поштовањем говоре о победи српског тенисера Новака Ђоковића на Вимблдону, али величају и Швајцарца Роџера Федерера чија "прича није завршена", како констатује Њујорк тајмс.

"Да је Федерер победио, постао би са 33 године, колико пуни следећег месеца, најстарији вимблдонски шампион Опен ере. Да је то урадио – када се вратио у живот после 5:2 за Новака у четвртом сету и меч лопте са којом се суочавао, показао би од чега су створене легенде", пише у ауторском тексту америчког дневника.

Њујорк тајмс даље наглашава да је Ђоковић био јачи од Федерерове "симболике бројева".

"Федерер је рођен осмог дана осмог месеца 1981. године и био је у походу на свој осми трофеј на Вимблдону и 18. гренд слем титулу... али је Ђоковић био јачи од судбине", наводи се у тексту америчког дневника.

Вашингтон пост констатује да ни 75 Федерерових винера није било довољно да "сломи Ђоковића, који је, у тренуцима када је то било најпотребније, најбоље сервирао и освојио седми гренд слем трофеј".

Шпански Паис констатује да Ђоковић није дозволио Федереру да "заврши свој пут у времену" и у наслову каже да је "Ђоковић тенисер данашњице, али је Федерер за сва времена".

Марка оцењује да је друга титула на Вимблдону Ђоковићу "боца са кисеоником" у походу на остварење циљева у наставку каријере.

"Залечио је ране због пораза у финалу Ролан Гароса, поново је освојио Лондон после три године, дошао до свог седмог гренд слем трофеја и вратио се на место број један", закључује шпански лист.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара