Читај ми!

Новак у четвртфиналу, на реду је Чилић

Новак Ђоковић рутински савладао Жо-Вилфреда Тсонгу са 6:3, 6:4, 7:6 (7:5) и пласирао се у четвртфинале Вимблдона. Заиста је добро добити у три сета таквог играча као што је Тсонга, рекао је Ђоковић. Наредни противник српског тенисера је Марин Чилић.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Вимблдона, пошто је у осмини финала победио Француза Жо-Вилфреда Тсонгу са 6:3, 6:4, 7:6 (7:5).

Ђоковић је до 13. тријумфа у 18 међусобних сусрета са Тсонгом дошао после два сата игре. Српски тенисер је од првог поена играо концентрисано, контролисао је меч, користио грешке противника и на крају сасвим заслужено победио.

Тсонга је снажнији отпор пружио у трећем сету, који је решен у тај-брејку, али сем снажних сервиса није имао довољно арсенала против првог носиоца на турниру.

Меч је одигран под затвореним кровом Централног терена, због кише у Лондону која је ометала данашњи програм.

"Добро се осећам, имао сам два дана одмора, лепо сам се опоравио после тешких мечева прве недеље. Заиста је добро добити у три сета таквог играча као што је Тсонга. Посебно је било тешко у трећем сету, када је он почео да добро и снажно сервира. Спасао сам неколико брејк лопти, што је било врло важно. У тај-брејку сам искористио шансу и одиграо добар меч", рекао је Ђоковић одмах после меча у Лондону.

Ђоковић ће за пласман у полуфинале играти против Хрвата Марина Чилића, који је победио Жеремија Шардија из Француске са 7:6 (10:8), 6:4, 6:4.

"Чилић се доказује, поправио је сервис, то му је велико оружје на овој подлози. Зна како да игра на трави, нема шта да изгуби и радујем се једном таквом мечу", навео је српски тенисер.

Ђоковић води са 9:0 у победама против Чилића. Ове године играли су два пута - на Индијан Велсу (1:6, 6:2, 6:3) и Ролан Гаросу 6:3, 6:2, 6:7 (2:7), 6:4.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара