Читај ми!

Новак, преко Симона до Тсонге

Новак Ђоковић је пребродио још једну препреку на путу до трофеја у Вимблдону. Савладан је Француз Жил Симон са 3:0, по сетовима 6:4, 6:2, 6:4. Противник у борби за четвртфинале је стари знанац, још један Фрацуз, Жо-Вилфрид Тсонга. Повреда рамена нашег аса изгледа није опасна.

Ђоковић, први носилац на Вимблдону, у осмом међусобном дуелу са Симоном дошао је после два сата и 12 минута игре до седме победе. Велика борба за сваки поен, брејкови на обе стране у сваком сету, ипак снага нашег аса дошла до изражаја и успева да сломи отпор противника и стигне до жељеног циља. Једину сенку на победу баца повреда левог рамена у трећем сету, али Новак је стуснуо зубе и након помоћи наставио и добио меч.

Почетак меча био је неизвестан, оба тенисера добро су сервирала, све до шестог гема, када је први до брејка дошао Ђоковић, али је већ у наредном узвратио Симон. Ипак, при резултату 5:4, када је Симон сервирао за опстанак у сету, Ђоковић је направио нови брејк и дошао до предности од 1:0 у сетовима.

Симон је у трећем гему другог сета први дошао до две везане брејк лопте, али је Ђоковић добрим сервисима успео да добије тај гем. Наш тенисер је искористио оно што Француз није, одузео му је сервис и повео с 3:1, али је Симон у наредном на импресиван начин узвратио истом мером. Ипак, Новак је онда преузео нцијативу и уз још два брејка освојио четири гема у низу за 6:2 у другом сету.

Почетак трећег сета, за разлику од претходних, припао је Симону, успео је да одузме сервис. Српски тенисер је у шестом гему трећег сета при резултату 3:2 и 30:40 пао на лево раме и притом га повредио. Њему је одмах на терену указана медицинска помоћ, па је после три минута наставио меч. Другом тенисеру света у наставку меча повреда левог рамена није отежавала игру, па је тако успео да дође до брејка и приведе меч крају.

Ђоковић ће се у осмини финала састати с Французом Жо-Вилфридом Тсонгом, који је у трећем колу био бољи од Џимија Ванга са Тајвана.

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара