Читај ми!

Париз, једанаести дан: Зимоњић и Гергеc у финалу микс дубла

Ненад Зимоњић у пару са Јулијом Гергеc пласирао се у финале микс дубла. Ивана Јоровић у четвртфиналу у јуниорској конкуренцији. Рафаел Надал и Енди Мари у полуфиналу. Андреа Петковић и Симона Халеп у полуфиналу.

Српски тенисер Ненад Зимоњић и Немица Јулија Гергеcова пласирали су се у финале у конкуренцији мешовитих дублова на гренд слем турниру на Ролан Гаросу.

Зимоњић и Гергеcова савладали су у полуфиналу америчко-мађарски пар Ерик Буторац/Тимеа Бабош са 2:0 у сетовима - 6:2, 6:2, а у борби за трофеј чекају победнике меча у којем Бразилац Бруно Соарес и Јарослава Шведова из Казахстана играју против Холанђанина Жана-Жилијена Ројера и Немице Ане-Лене Гренефелд. 

Надал преокретом против Ферера до полуфиналa

Најбољи тенисер света, ССпанац Рафаел Надал, пласирао се у полуфинале грен слем турнира на Ролан Гаросу пошто је  у четвртфиналу савладао земљака Давида Ферера са 3:1 у сетовима - 4:6, 6:4, 6:0, 6:1.

Осмоструки шампион и бранилац титуле поправио је свој рекорд на Ролан Гаросу на 64-1. Једини пораз на том турниру претрпео је 2009. године, када га је у 4. колу савладао Швеђанин Робин Содерлинг, а трофеј је тада освојио Швајцарац Роџер Федерер.

Надал у борби за финале игра против Британца Ендија Марија. Други полуфинални пар чине Србин Новак Ђоковић и Летонац Ернестс Гулбис. Полуфинални мечеви на програму су у петак.

Мареј у полуфиналу Ролан Гароса

Британски тенисер Енди Мареј пласирао се данас у полуфинале Отвореног првенства Фарнцуске, пошто је у четвртфиналу победио домаћег такмичара Гаела Монфиса са 3:2, по сетовима 6:4, 6:1, 4:6, 1:6, 6:0.

Мареј је у њиховом шестом међусобном дуелу за три сата и 15 минута игре дошао до четвте победе.

21.43 - Енди Мари победом над Гаелом Монфилсом од 3:2 (6:4, 6:1, 4:6, 1:6, 6:0) и пласирао се у полуфинал, где га очекује Рафаел Надал.

21.30 - Рафаел Надал је стигао до своје 33. победе у низу на Ролан Гаросу. Шпанац је у четвртфиналу савладао сународника Ферера са 4:6, 6:4, 6:0, 6:1, чиме је обезбедио своје девето полуфинале у Паризу.

18.25 - Румунска тенисерка Симона Халеп пласирала се у полуфинале грен слем турнира на Ролан Гаросу пошто је у четвртфиналу савладала Рускињу Светлану Кузњецову са 2:0 у сетовима - 6:2, 6:2. Халеп се у борби за финале састаје са Андреом Петковић из Немачке, која је идентичним резултатом победила Италијанку Сару Ерани (6:2, 6:2). 

16.22 - Немачка тенисерка Андреа Петковић пласирала се у полуфинале гренд слем турнира на Ролан Гаросу савладавши у четвртфиналу Италијанку Сару Ерани са 2:0 у сетовима - 6:2, 6:2. У борби за финале немачка тенисерка чека бољу из меча у којем играју Румунка Симона Халеп и Рускиња Светлана Кузњецова. Други полуфинални пар на женском турниру чине Рускиња Марија Шарапова и Канађанка Ежени Бушар. 

15.00 - Данашњи програм на Ролан Гаросу почео је са скоро три сата закашњења због кише.

12.45 - Ивана Јоровић се пласирала у четвртфинале Ролан Гароса у јуниорској конкуренцији, пошто је у осмини финала победила Францускињу Фиону Феро са 6:4, 6:2. Јоровићева ће у борби за полуфинале игарти против боље из дуела Кристина Шмидлова (Словачка) - Наталија Виклијанцева (Русија). Српска тенисерка је постављена за првог носица на турниру.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара