Читај ми!

Ђоковић: Пресудили стабилност и ментална снага!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је после победе над Канађанином Милошем Раонићем да је било веома компликовано зауставити противников разорни сервис.

Ђоковић је савладао Раонића са 7:5, 7:6 (7:5), 6:4 и пласирао се у полуфинале Ролан Гароса након скоро два и по сата игре, а после меча је изјавио:

"Било је веома компликовано укротити његов сервис, који је толико прецизан и моћан. Ипак, успео сам и заиста сам срећан. За мене је било вазно да задржим концентрацију, његови ударци били су непредвидиви", изјавио је Ђоковић после меча.

Он је додао да је "сачувао стабилност и остао ментално јак".

"То је за мене било најбитније. Одушевљен сам пласманом у полуфинале", рекао је Ђоковић, који је изборио своје шесто полуфинале на Ролан Гаросу, једином грен слему који до сада није освојио.

У борби за финале други тенисер света игра против Летонца Ернестса Гулбиса, који је приредио изненађење лако савладавши Чеха Томаша Бердиха у три сета (6:3, 6:2, 6:4).

"Гулбис је овде победио Федерера и Бердиха, то довољно говори о његовим квалитетима. Тренутно игра свој најбољи тенис, биће то веома тежак и неизвестан меч", рекао је Ђоковић.

Летонац тренутно заузима 17. место на АТП листи, а Ђоковић је добио четири од досадашњих пет међусобних дуела.

Нови окршај између Ђоковића и Гулбиса на програму је у петак.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара