Читај ми!

Јелена стала у осмини финала

Најбоље рангирана спрска тенисерка Јелена Јанковић није успела да се пласира у четвртфинале Отвореног првенства Француске, пошто је у осмини финала изгубила од Италијанке Саре Ерани у два сета, резултатом 7:6 (7:5), 6:2. Јанковићева: Разочарана сам, ово је био мој турнир.

Као шести носилац на Ролан Гаросу, Јанковићева је била благи фаворит у том мечу, али је средином првог сета повредила бутни мишић и у наставку није могла да пружи максимум, па је Италијанка после нешто више од два сата игре стигла до победе.

Обе тенисерке су имале великих проблема у својим сервис гемовима, па је виђено чак 12 брејкова, при чему је Еранијева седам пута одузела сервис српској тенисерки.

После неизвесног првог сета, Јанковићева је у другом потпуно пала. Имала је проблема са кретањем и Сара Ерани је без већих проблема направила три брејка и стигла до треће победе у четвртом међусобном дуелу против наше тенисерке.

У другом сету Јанковићева због бола у нози није могла добро да се намешта на ударце, па је направила чак 16 неизнуђених грешака, а њена противница само две. То није могло ничим да се надокнади, па исход није могао да буде другачији.

Овим поразом Јанковићева је изгубила 220 поена јер је прошле године на Ролан Гаросу стигла до четвртфинала. Упркос томе, вероватно ће задржати седму позицију на ВТА листи, јер Марија Шарапова може да је претекне само ако тријумфује на другом годишњем гренд слему.

 Јанковићева: Разочарана сам, ово је био мој турнир

"Разочарана сам... Поготово када погледам жреб и видим да се све отворило. Мислила сам да је ово био мој турнир да ћу догурати до краја, али нажалост изгубила сам. Запала ми је Ерани, која је за мене досадан играч", рекла је Јанковићева после меча.

"Данас никако није био мој дан. Како је меч одмицао опадала ми је концентрација, била сам уморна, први сервис никако није хтео да уђе, она је увек играла на ударац више. Има доста ствари на којима морам да порадим, а пре свега мислим на кондицију. Када је требало да сервирам, то сам чинила с пола снаге, што није било од користи", рекла је српска играчица.

Јанковићева је оценила да ју је Еранијева у већини сегемната игре надиграла.

"Било доста ситуација у којима ме надиграла с дроп шотовима, мада и у осталим сегментима. Требало је више да излазим на мрежу, али се нисам осећала сигурно данас. Доста поена сам изгубила на средини поља", рекла је Јанковићева.

"Дала сам све од себе, али то није било довољно. Ја сам крива за овај пораз", додала је она.

 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара