Читај ми!

Ништа од чуда, Надал у три сета до победе

Рафаел Надал је савладао Душана Лајовића са 3:0 (6:1, 6:2, 6:1) и пласирао се у четвртфинале, где ће играти против Давида Ферера. Лајовић: Задовољан сам резултатом на Ролан Гаросу.

Млади српски тенисер Душан Лајовић изгубио је у осмини финала Ролан Гароса од најбољег светског играча Рафаела Надала са 3:0 (6:1, 6:2, 6:1).

Лајовић, дебитант на Ролан Гаросу, само је у ретким тренуцима, пре свега у другом сету, успевао донекле да парира шпанском тенисеру.

Ипак, велики квалитет и искуство вишеструког шампиона Ролан Гароса били су пресудни да Надал стигне до убедљиве победе, као и грешке које је Лајовић правио.

Надалов ривал у мечу четвртфинала биће земљак Давид Ферер, који је претходно савладао Кевина Андерсона из Јужне Африке.

 Лајовић: Задовољан сам резултатом на Ролан Гаросу

Српски тенисер Душан Лајовић изјавио је да је и поред данашњег убедљивог пораза од Рафаела Надала презадовољан резултатом на Ролан Гаросу.

"Осећај је невероватан. Трудио сам се кад сам излазио на терен да будем максимално опуштен... Није било ни мало лако, борио сам се за сваки поен, сваки освојен поен ми је био важан... Као да је злата вредан, али је стварно јако тешко против Рафе, тешко сам добијао поене", рекао је Лајовић после меча.

Лајовић је истакао да ће му резултат са Ролан Гароса много значити у наставку каријере.

"Задовољан сам резултатом на овом турниру. Ово ми значи јако пуно, поготову што сам добио три меча, одиграо против првог на свету... Искуство с којим не може ништа да се мери. Доћи до четвртог кола и изгубити од првог на свету је стварно супер резултат", казао је Лајовић.

Новинаре у Паризу је занимало и како је играти против најбољег тенисера света на централном терену.

"Било је тешко добити поен. Увек те тера да одиграш ударац више. Није ме служио сервис, а он је све враћао. Први пут сам осетио како је играти против таквог играча. Сад знам да још морам да напредујем и добро је што сам имао овакав меч", рекао је Лајовић.

"Нисам имао трему колико притисак како да направим поен, да нађем решење. Колико год да ударам јако он је увек био на лоптици и сваки следећи поен сам мислио да морам више, па ми рука није била опуштена, тако да је можда зато изгледало да имам трему", додао је Лајовић.

 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара