Ђоковић: Очекивао сам већи отпор од Цонге

Новак Ђоковић је, лакше него што је ико очекивао, победио Жо-Вилфреда Цонгу и пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса, где га чека Милош Раонић. Између мене и њега нема много тајни, добро се познајемо, он је мој земљак, уз осмех је најавио Ђоковић овај дуел.

Новак Ђоковић је изјавио да је очекивао тежи меч против Жо-Вилфреда Цонге у осмини финала Отвореног првенства Француске.

"У оваквим околностим, имавши у обзиру четврто коло и да смо играли на његовом омиљеном тунриру, нисам очекивао да ће овако кратко трајати меч... Очекивао сам његов мало већи отпор", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је у осмини финала Ролан Гароса победио Цонгу са 3:0 у сетовима (6:1, 6:4, 6:1) за 90 минута игре.

"Ипак, с друге стране, добро сам се припремио са својим тимом за Цонгу и јасно имао визију шта желим да урадим на терену како тактички, тако и приступу мечу. Квалитетно сам одиграо, мало грешио, терао сам га на ударац више, што он не воли", казао је Ђоковић.

Други тенисер на АТП ранг листи рекао је да му је било врло важно да освоји други сет, у ком му је Цонга задао највише проблема.

"Хтео сам да добијем други сет, да му не дозволим да се врати у меч и да пробуди публику, чијом енергијом се он храни. Такође, услови су мени ишли на руку. Терен је био спорији, што је неутралисало његов сервис, његову брзину", рекао је Ђоковић.

На констатацију новинара да је међу публиком највећи фаворит за освајање титуле, српски играч је казао да му то импонује, али и да не осећа превелики притисак.

"Таква ствар може само да ми помогне, да се ствара врста добре атмосфере и позитивна енергија, којом се храним. Годи ми, када директор Ролан Гароса каже да мисли да ћу ја освојити турнир. С друге стране, притисак је увек ту, али знам како да се носим", рекао је Ђоковић.

Српски играч ће се у четвртфиналу састати са Милошем Раонићем из Канаде.

"Очекујем неизвестан меч овде, као што је недавно било у Риму. Он увек пружа максимум, веома се труди и срећан сам због њега што је ушао у десет најбоље рангираних играча. Раонић веома јако сервира и мораћу добро да се одморим пре сусрета, како би реакције биле на нивоу. Између мене и њега нема много тајни, добро се познајемо, он је мој земљак", уз осмех је рекао Ђоковић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара