Новак преко Цонге до четвртфинала

Ђоковић - Тсонга 3:0 (6:1, 6:4, 6:1). Убедљивом игром Новак Ђоковић је за свега деведесет минута победио Жо-Вилфреда Цонгу са 3:0 у сетовима и тако се пласирао у четвртфинале Ролан Гароса. Следећи Новаков противник биће Милош Раонић.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале грен слем турнира на Ролан Гаросу савладавши у осмини финала Француза Жо-Вилфреда Цонгу са 3:0 у сетовима - 6:1, 6:4, 6:1.

Ђоковић је играо готово беспрекорно, па је лако и убедљиво славио против 14. тенисера са АТП листе након само сат и по игре.

Други тенисер света забележио је 12. победу над Тсонгом у њиховом 17. међусобном окршају, десету заредом.

Ђоковић је током целог сусрета направио седам брејкова, док је Французу то једном пошло за руком.  

У борби за полуфинале Ђоковић се састаје са Канађанином Милошем Раонићем, који је победио Шпанца Марсела Гранољерса такође у три сета - 6:3, 6:3, 6:3. 

Овако је текао меч Ђоковић-Тсонга:

19.07 - Крај меча на "Филип Шатријеу"- Новак Ђоковић је у четвртфиналу Ролан Гароса након победе над Цонгом од 3:0 за свега деведесет минута игре. Последњи сет Новак је освојио резултатом 6:1. 

19.03 - Иако је почело са два освојена поена Цонге, Новак је освојио наредна четири поена и дошао на гем од победе и пласмана у осмину финала у Паризу - 5:1.

19.00 - Коначно поен за француског тенисера у трећем, вероватно последњем сету на мечу - 4:1. 

18.58 - Цонга се, чини се, помирио са елиминацијом. Прилично безвољно враћа лоптице и губи са 0:4...

18.53 - Још један брејк за другорангираног светског тенисера! Сада је већ скоро извесно да ће Новак максималним резултатом добити овај дуел. Тренутно је 3:0 у другом сети и сервис за Новака. 

18.50 - Сигурним сервис гемом Новак потврђује направљени брејк - 2:0. 

18.47 - Почетак трећег сета доноси нови брејк за Новака Ђоковића - 1:0 и сервис. Наш тенисер игра веома добро и смирено, и то га води ка четвртфиналу Ролан Гароса... 

18.42 - Мало је Цонга одложио оно што се ипак догодило - Новак Ђоковић је освојио и други сет. Било је 6:4 за 38 минута игре.

18.37 - Рибрејк! Цонга први пут одузима сервирсНоваку баш у гему када је могао бити завршен и други сет, а потом осваја поен на свој сервис - 5:4. Ипак, Новак и даље има брејк предности и поново ће сервирати за освајање другог сета.

18.32 - Нови брејк за српског тенисера! У седмом гему сјајним ударцима са основне линије Ноле је одузео сервис Цонги за великих 5:2 и сервис за освајање другог сета. 

18.30 - По један гем на обе стране али и даље предност за Ђоковића - 4:2. 

18.21 - Новак држи висок пронценат убачених сервиса и уопште погођених удараца, што резултира вођством од 3:1 у другом сету... 

18.17 - Први брејк у другом сету прави Новак, који је искористио веома лоше сервисе Тсонге и преузео вођство у другом сетту. Тренутно има предност од 2:1 и сервираће у наредном гему. 

18.09 - Други сет почиње поеном Цонге, а потом Новак уз мало потешкоћа осваја поен - 1:1  на старту другог сета. Чини се да Цонга подиже ниво игре, док Новак наставља са игром из првог сета...

18.04 - Иако је имао мало проблема у седмом гему, Новак ипак осваја поен а самим тим и први сет - 6:1, за 26 минута игре.

18.00 - Коначно и поен за Цонгу, који смањује на 5:1. 

17.56 - Новак не стаје, осваја још један гем на свој сервис за великих 5:0 у првом делу. Цонга сервира за опстанак у сету.

17.53 - Нови брејк за Ђоковића, који делује веома сигурно и концентрисано на старту дуела. Са друге стране, мало шта полази за руком Цонги. Резултат је 4:0, Новак на сервису. 

17.47 - Још једном Новак сигуран на свој сервис што резултира предношћу од 3:0. 

17.43 - Већ у првом гему на сервис француског тенисера, Новак прави брејк за предност на самом старту сета од 2:0.

17.38 - Почео је меч, први на сервира српски тенисер. Сигурним сервисима, без изгубљеног поена, Новак долази до 1:0 у првом сету. 

17.30 - Ускоро ће почети меч између Новака Ђоковића и Жо-Вилфреда Цонге. Тенисери су изашли на терен "Филип Шатрије" и загревају се.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара