Читај ми!

Новак, одбрана Монте Карла!

Почиње сезона шљаке - Монте Карло, Мадрид, Рим и, као круна, Ролан Гарос. Новак Ђоковић креће у одбрану трофеја у Монте Карлу. Прва препрека на том путу је Шпанац Алберт Монтањес. Меч почиње око 15 часова. Директан пренос на РТС-у.

После осам година владавине Новак је прошле године са трона у Монте Карлу скинуо "краља шљаке" Рафаела Надала и сада он брани титулу. Међутим, на осталим турнирима на тој подлози прошле године није био толико успешан, тако да има лепу прилику да се након шљаке поново врати на прво место на АТП листи. Реално, то може да се деси и у финалу другог гренд слема сезоне - на Ролан Гаросу.

Прва препрека, Шпанац Алберт Монтањес може послужити Новаку да се привикне на подлогу. Он је апсолутни фаворит и све сем убедљиве победе било би изненађење. Наравно, уколико наш ас уђе у овај меч максимално концентрисан и прикаже игру достојну свог реномеа.

Шпанац је тренутно 57. на АТП листи. У првом колу је показао да је у солидној форми, избацио је из даљег такмичења 34. играча света - Француза Беноа Пероу - 2:1. У досадашњој каријери Новак и Монтањес су се састајали пет пута, у свим мечевима победу је славио наш тенисер, а четири од пет одиграна су на шљаци. Само једном, још 2009. године и управо у Монте Карлу, Шпанац је узео један сет Ђоковићу, резултат је био 6:1, 6:7 (4:7), 6:0.

Меч између ова два тенисера постављен је као трећи на централном терену и почиње око 14 часова. Меч можете пратити на каналима РТС-а.

У случају победе, Ђоковић ће у наставку такмичења играти против бољег из дуела Гаел Монфис (Француска) - Кевин Андерсон (Јужна Африка), док би у евентуалном четвртфиналу противник могао да му буде Чех Томаш Бердих.

У пројектованом полуфиналу српски тенисер могао би да игра против Швајцарца Роџера Федерера, док се у другом делу костура налазе први носилац Шпанац Рафаел Надал, Станислас Вавринка и Давид Ферер.

Бодови, однос Новака и Надала у наредном периоду

Новак Ђоковић у сезону шљаке улази са 2.050 бодова заостатка за Надалом, али та ситуација може знатно да се промени. Наиме, наш ас брани укупно 1.910 бодова и то Монте Карло 1.000 - освојио турнир, Мадрид 10 бодова - друго коло, Рим 180 бодова - четвртфинале и Ролан Гарос 720 бодова - полуфинале.

С друге стране, Надал брани 5.100 бодова, и то Монте Карло 600 - финале, Барселона 500 - титула, Мадрид 1.000 - титула, Рим 1.000 - титула, Ролан Гарос 2.000 - титула. До Ју-Ес опена Шпанац брани велики број поена (осим кикса на Вимблдону када је прошле сезоне испао у првом колу) - на 13 наредних турнира брани 10 титула и два финала.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара