Ђоковић: Бекер је прави избор

Тек је почетак наше сарадње, а примећујем да људи већ сада дискредитују Бекера. Мислим да то није коректно и да је Борис прави избор за мене. Потребно је стрпљење како бисмо доживели успех, рекао је Ђоковић.

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да му смета што се у јавности омаловажава његов нови тренер Борис Бекер и да мисли да је Немац прави избор.

"Тек је почетак наше сарадње, а примећујем да људи већ сада дискредитују Бориса, јер је он био у Аустралији и Дубаију где нисам освајао турнире, а када се Марјан Вајда прикључио нисам изгубио. Мислим да то није коректно и да је Борис прави избор за мене. Потребно е стрпљење како бисмо доживели успех у сарадњи", рекао је Ђоковић у разговору са новинарима у Мајамију.

Ђоковић је казао да мисли да је ангажовање Бекера прави избор и да је потребно време да се њих двојица уходају.

"Потребно је неко време да се уходамо, да разумемо један другог јер он ипак није радио овакав посао, никада није имао овако битну улогу са неким играчем који је активан. Када сте играч све се врти око вас и ада постанете тренер морате цео свет да преокренете и сву пажњу усмерите на играча. То није нимало лако, али сам уверен да је то добар избор", казао је Ђоковић.

Бекер не путује са Ђоковићем на турнире јер му је оперисан кук, а планирано је да буде у ложи српског тенисера већ на предстојећем турниру у Монте Карлу.

"Вајда ће на одређеним турнирима бити целе ове године. Ситуација је специфична јер је Борис требало да дође, међутим оперисан му је кук и одсутан је. Гледам да доведем Вајду у Монте Карло како би њих двојица што више времена заједно провели са мном и како би процес упознавања што краће трајао", казао је Ђоковић. Други тенисер света је навео да Бекер као бивши шампион може највише да му помогне на менталном плану.

"Његов највећи допринос могу да очекујем у менталном аспекту јер је он шампион, бивши број један и један од играча који је обележио историју тениса. Из тог угла очекујем да ће највише да ми помогне, али за то је потребно време и што више комуникације", рекао је он.

Ђоковић је додао да се Марјан Вајда заситио тениса јер је као играч и тренер присутан 30 година и да више није у стању да путује на све турнире. Ђоковић је истакао да му је посебно важна подршка из његове ложе јер му она чини ослонац због људи са којима ради и којима верује.

"Моја пажња осим на терен усмерена је ка мојој ложи и стало ми је до тога ко седи у њој јер се ослањам на њихову подршку и одређене савете у кључним тренуцима", казао је Ђоковић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара