Читај ми!

Новак Ђоковић освојио Индијан Велс!

Новак Ђоковић је стигао до титуле на турниру Мастерс серије у Индијан Велсу, пошто је у финалу био бољи од Роџера Федерера резултатом 2:1 (3:6, 6:3, 7:6). Ово је 42. титула у каријери српског тенисера, а 17. титула на мастерсима.

Почетак меча није најављивао његов епилог. Ђоковић је играо нешто слабије, мало шта му је полазило од руке, што је Федерер, самоуверен као у најбољим данима своје каријере, умешно користио.

На самом почетку, Швајцарац је повео са 3:0 против Ђоковића, који је деловао скоро па летаргично у неким кључним поенима.

Српски играч је успео да колико-толико подигне ниво своје игре у каснијим гемовима првог сета, али је Федерер био довољно концентрисан, што му је уз сјајан сервис донело први сет (6:3).

Наставак је донео другачију слику на терену. Сада је Федерер био тај чији је ниво игре пао, па је швајцарски тенисер све теже освајао гемове на свом сервису.

Проценат сервиса је знатно пао код Федерера, као и број неизнуђених грешака. Међутим, Ђоковић то није успео да искористи све до осмог гема, када је коначно „преломио" противника (5:3).

Најбољи тенис, како и доликује, виђен је у одлучујућем сету. Ђоковић је до новог брејка стигао у трећем гему (2:1). Предност је чувао до самог краја последњег сета, сервирао је за победу, али је онда поново несхватљиво пао.

Роџер Федерер се са неколико врсних поена спасао са ивице провалије (5:5), али му је у томе помогао и Ђоковић са неколико некарактеристичних грешака.

У наредна два гема није било превише турбуленција, па је меч отишао у тај-брејк.

Чини се као да је Ђоковић имао више снаге и концентрације када је то било најбитније, што му је омогућило да релативно лако (7:3) овај део игре реши у своју користи.

На крају, сасвим заслужено је подигао још један трофеј на турниру у Калифорнији. Овом победом, можда још важније, Ђоковић најављује још једну успешну сезону на турнирима из серије 1000.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво