Ђоковић најбољи спортиста Европе

Први рекет света Новак Ђоковић другу годину заредом изабран за најбољег спортисту Европе, а трофеј АИПС-а (Асоцијација спортских новинара Европе) доделили су председник и генерални секретар те организације Јанис Дарас и Чарлс Камензули.

Најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу, који је у избору Асоцијације спортских новинара Европе (АИПС) изабран за најбољег спортисту Старог континента за 2011. и 2012. годину, додељен је јединствен трофеј током меча са Канадом у полуфиналу Дејвис купа. Трофеј Ђоковићу уручили су председник АИПС-а Јанис Дарас и генерални секретар Чарлс Камензули.

"Ђоковић није само успешан спортиста који резултатима заслужује ово признање. Он је фер-плеј односом према ривалима, понашањем на терену и хуманитарним радом указао на вредности које треба ценити и спроводити у животу. Постао је идол младима у свету, а са друге стране промовисао је своју земљу. Србија, али и Европа могу да буду поносни што имају тако харизматичног спортисту, који се истакао и професионалним односом према медијима. Судећи по гласању, веома је омиљен међу спортским новинарима у Европи", рекао је Грк Дарас.

АИПС најбољег спортисту Европе бира од 1983. године, а први лауреат био је немачки пливач Михаел Грос, а између осталих трофеј су освајали Мишел Платини, Сергеј Бубка (три пута), Борис Бекер (два пута), Михаел Шумахер (три пута), Рафаел Надал, док је апсолутни рекордер Роџер Федерер са пет награда.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара