Ноле отвара програм, селектор зове публику

Програм Дејвис куп меча Србија - Канада отвориће Новак Ђоковић и Васек Поспишил у петак, од 16 часова, а потом на терен излазе Типсаревић и Раонић. Дубл меч заказан за суботу. Селектор Обрадовић позива публику. Сви мечеви тог полуфинала биће директно преношени на каналима РТС-а.

Након жреба, на којем је одлучено да полуфинални дуел Дејвис купа између Србије и Канаде отворе Новак Ђоковић и Васек Поспишил, селектор Србије позвао је публику да у што већем броју дође и бодри наш тим на путу ка финалу. Канађани оптимистични, али реални.

Први на терен у петак од 16 сати излазе Ђоковић и Поспишил, а у другом мечу играће Типсаревић и Раонић. У суботу у исто време игра се дубл Зимоњић/Бозољац - Нестор/Поспишил. Недељни програм почиње мечом Ђоковића и Раонића, а завршава се дуелом Типсаревић - Поспишил. Све мечеве у директном преносу можете пратити на програмима РТС-а.

"Позвао бих публику да дође, ако треба да људи изађу и раније с посла да би подржали Новака и Јанка како би играли свом снагом против Канађана", рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре у Комбанк арени.

Он је поздравио Типсаревићев повратак у репрезентацију и честитао Новаку Ђоковићу на пласману у финале Ју-Ес опена.

"Желим Новаку да што дуже остане број 1 и захвалио бих му се што је дошао, после тешког турнира у Њујорку, како би заиграо за наш тим. Надам се да ће се опоравити од напорног пута и да ћемо имати успешан викенд", поручио је Обрадовић.

Новак Ђоковић ће дуелом сам Васеком Поспишилом отворити полуфинале Дејвис купа између Србије и Канаде. Иако није имао времена да одмори после финала Ју-Ес опена, најбољи тенисер света поручује да му то неће представљати проблем.

"Уморан сам, али и изузетно мотивисан да играм за своју земљу. Није ми први пут да имам само два дана за припреме за меч. Исто се десило и 2010. године, када смо освојили трофеј Дејвис купа, као и 2011. Те године, међутим, био сам повређен и то ме је спречило да остварим успех", рекао је Ђоковић.

Канађани су свесни тежине задатка који је пред њима, али ипак верују да могу да победе у Београду и пласирају се финале Дејвис купа.

Најбољи канадски тенисер Милош Раонић очекује веома тешке мечеве, али се нада најбољем.

"Мислим да је Србија фаворит у овом дуелу, освојили су такмичење пре три године, у врху су светског тениса и играју пред домаћом публиком. С друге стране, и ми имамо шансе, уосталом, да није тако сада не бисмо били овде", рекао је 11. тенисер света Раонић на конференцији за новинаре.

Раонић и Типсаревић до сада су играли три пута, а канадски тенисер сва три пута је победио.

"Знам шта би требало да радим у мечу са Јанком, играли смо три пута и сваки пут је било неизвесно. У два меча је било 7:6 у трећем сету. Сада су околности мало другачије, он игра пред својим навијачима и сви ће га бодрити, а и подлога је другачија. Пружићу максимум, верујем у победу", рекао је Раонић.

Канадски тенисер Васек Поспишил додао је да је задовољан што ће у првом мечу првог дана, играти против првог тенисера света Новака Ђоковића.

"Срећан сам што први излазим на терен и то што играм баш против Ђоковића. То ми оставља много више времена да се спремим за дубл меч. Гледао сам Новака, преко телевизије, у више наврата, али једно је када изађете на терен, а друго када меч гледате из кревета", изјавио је 41. тенисер света. 

Мечеве Дејвис купа између Србије и Канаде можете пратити у директним преносима на програмима РТС-а. 

 

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара