Читај ми!

Ђоковић: Увек лепо у Хрватској

Новак Ђоковић у интервјуу за Јутарњи лист изјавио да се лепо осећа у Хрватској, као и да му је Марин Чилић одличан пријатељ, а Никола Пилић као други отац.

Први тенисер света Новак Ђоковић подсетио је у интервјуу Јутарњем листу на ситуацију у Монтреалу када га је званични спикер назвао Хрватом и истакао да се у Хрватској увек лепо осећа и да ту има много пријатеља.

"И овога пута бих се издигао изнад националистичких жабокречина, како сте рекли. За неког у иностранству јако је тешко разликовати наш народ, границе, ко смо, шта смо. Зато нисам ни замерио, нити сам покушавао да објасним јер и сам знам колико ми труда треба да објасним одакле долазим и где је тај брдовити Балкан", рекао је Ђоковић у интервјуу хрватском "Јутарњем листу".

Ђоковића је 2007. после једног турнира којег је добио у Канади, у Монтреалу, званични спикер назвао "Хрватом", на шта је он одговорио да 'нема везе што сте ме назвали Хрватом, ... Срби и Хрвати - то је исто".

Први тенисер света је поновио да му је хрватски тенисер Марин Чилић одличан пријатељ и ван терена, као и да му је некадашњи селектор Дејвис куп репрезентације Хрватске Никола Пилић као други отац.

"Марин је сјајан момак, с којим се јако дуго познајем. За њега слободно могу рећи да ми је и пријатељ, а кад год можемо, проводимо време заједно на турнирима. Помажемо један другоме, тренирамо заједно, што нас чини ближима. Желим му сву срећу у каријери и да се ускоро боримо у финалима Гранд Сламова", поручио је Ђоковић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара