Читај ми!

Вимблдон уживо: Mари у финалу

Слатка освета Новака Ђоковића за прошлогодишњи пораз на Олимпијским играма, на истом месту. Ђоковић - Дел Потро 3:2 (7:5, 4:6, 7:6 /7:2/, 6:7 /6:8/, 6:3).Ноле и Делпо одиграли величанствен меч пун преокрета. Ипак, наш ас после 4 сата и 49 минута игре успео да савлада великог ривала и пласира се у финале. У другом полуфиналу Мари је савладао Јановича са 3:1 (6:7 /2:7, 6:4, 6:4, 6:3). Финале је у недељу од 15.00 часова.

22.38 - Након почетних гемова, које су тенисери решили у своју корист Мари стиже до брејка и вођства од 2:1. Британац потом рутински приводи меч крају и уз још један брејк у последњем гему ставља тачку на овај меч, 6:3 у четвртом сету. Мареј је у финалу. 

22.05 - Меч је настављен.

22.01 - Кров је затворен, играчи се загревају, за два минута меч се наставља.

21.41 - Сумрак, организатори на инсистирање Јановича одлучили да прекину меч и затворе кров ради додатног осветљења. Пауза ће трајати око 20 минута.

21.40 - Енди Мари добија и трећи сет. Јанович је повео у сету стигао до брејка и вођства од 4:1. Међутим Британац се није предавао успео је да преокрене резултат и реши сет у своју корист са 6:4.

21.01 - Млада српска тенисерка Нина Стојановић и Румунка Јоана Дуку пласирале су се у полуфинале јуниорског турнира на Вимблдону у конкуренцији дублова посто су данас у четвртфиналу савладале Доменику Гонзалес из Еквадора и Канадјанку Карен жао са 2:1 у сетовима - 6:4, 3:6, 6:3. У борби за финале Стојановићева и Дуку играју у суботу против првих носилаца на турниру, чешког пара Барбора Крејчикова/Катерина Сињакова.

20.51 - Енди Мари успео сачува брејк предности са старта другог сета и добије други сет резултатом 6:4. Изједначење 1:1 у сетовима.

20.10 - Јановић добио тај-брејк првог сета са 7:2 и повео са 1:0 против Марија.

19.15 - Почео други полуфинални меч између Ендија Мареја и Јиржија Јановича. 

18.55 - Новак сервира за меч. Међутим, Делпо долази до брејк лопте. Снажан сервис, и Ђоковић успева да се одбрани. Сервис винер и нова меч лопта за нашег тенисера. Користи је и после 4 сата и 49 минута игре стиже до тријумфа и пласмана у финале.

18.50 - Српски тенисер Ненад Зимоњић и Словенка Катарина Среботник нису успели да се пласирају у финале мешивитих дублова на Вимблдону пошто су данас у полуфиналу изгубили од канадско-француске комбинације Данијел Нестор/Кристина Младеновић са 2:1 у сетовима - 6:2, 6:7 (4:7), 11:9. Нестор и Младеновићева у борби за титулу играју против првих носилаца, Бразилца Бруна Соареша и Американке Лизе Рејмонд, који су у другом полуфиналу победили холандско-руски пар Ројер/Душевина са 6:4, 6:4.

18.48 - У осмом гему Новак притиска сервис Аргентинца, осваја две везане брејк шансе, прву пропушта. Другу користи - 5:3. Уследиће Новаков сервис за меч. 

18.25 - Пети сет. Изједначена борба. Оба тенисера сигурна на свој сервис, 2;2.  

18.11 - Новак у тај-брејку није успео да реши сет и меч у своју корист. Први је дошао до мини брејка, међутим противник је узвратио. Ђоковић поново одузима сервис Дел Потру и има мини-брејк предности. Ипак, Аргентинац одбија и овај напад. Наш тенисер следећу шансу користи и сада има две меч лопте, пропушта обе. Потом Дел Потро долази до сет лопте на сервис нашег тенисера, користи је за изједначење у сетовима 2:2.

17.40 - Дел Потро узвраћа истом мером, сада он долази до брејка, изједначење. 4:4.

17.35 - Седми гем. Новак напада сервис противника. Корристи своје шансе и има две брејк шансе. Аргентинац спашава прву. Новак користи другу и води са 4:3 уз брејк предности.

17.13 - Оба тенисера сигурна на старту четвртог сета. Новак је пропустио 0:30 на сервис Дел Потра, који успева да се извуче. Након уводних гемова  резултат је 1:1.

17.05 - А док траје борба на Централном терену "Ол Ингланд Клуба", Радаел Надал ужива у партији покера са пријатељима. Чини се да је задовољан својом руком, јер је слику решио да подели са фановима на Твитеру...

17.00 - Тај-брејк је одлучио победника трећег сета, а тенисер који је показао већи ниво прибраности био је Новак Ђоковић. Преломни тренутак се догодио на сервису аргентинског тенисера, када је Дел Потро у низу одиграо лош драјв волеј, онда лош смеч, а све то је завршио још гори смеч. Након овог поклона, Ђоковић је наизглед рутински привео сет крају.

16.48 - Сјајан тенис демонстрирају обојица тенисера. Уколико се ништа драстично не промени, одлука ће пасти у увек непредвидивом тај-брејку. А колико је Дел Потро незгодан ривал можда најбоље показује и ова реакција Новака Ђоковића...

16.30 - Морао је Ђоковић да копа ногама и рукама како би освојио седми гем у трећем сету и спасао сопствени сервис. Имао је Дел Потро две брејк лопте, и само су срећа и мрежа спасиле срског тенисера од новог брејка.

16.05 - И даље нисмо видели брејк, нити шансу за исти, у првим гемовима неког од сетова. Јесмо, додуше, видели један пад Новака Ђоковића, који ће свакако послужити као додатни аргумент свим критичарима вимблдонске траве...

15.51 - Новак Ђоковић је изубио свој први сет на овогодишњем Вимблдону (4:6). Кобан је био период деконцентрације у другом сету који, за разлику од истог периода игре у четвртфиналном дуелу са Томашом Бердихом, Ђоковић није успео у потпуности да превазиђе.

15.46 - Врло чудан осми гем у другом сету су одиграли Ђоковић и Дел Потро. Први рекет света је успео да дође од 0:40 до брејк лопте, али је Дел Потро онда напрасно подигао ниво своје игре и са три врло сигурна поена, које су омогућили одлични сервиси, осигурао брејк.

15.40 - Када у спорту не искористите своје прилике, ризикујете да их искористи ваш противник. Истинитост ове спортске девизе потврдио је Хуан Мартин дел Потро, који је искористио прву брејк лопту на мечу и тако повео у другом сету (3:4).

15.36 - Шести гем, слично као и у првом сету, је био онај у коме је Ђоковић био најближе одузимању сервиса противнику. Имао је српски тенисер четири брејк лопте, али захваљујући добрим сервисима Дел Потра, али и сопственим грешкама, гем је припао Аргентинцу.

15.18 - Без брејка и у прва три гема другог сета (2:1). Ђоковић је поново био конретнији у покушају да угрози сервис противника, али је такође и направио неколико неизнуђених грешака.

15.06 - Брејк у идеалном тренутку. Новак Ђоковић је играо конзистентно током целог првог сета, али чини се да је његова сигурност највише дошла до изражаја у тренуцима када се одлучивала судбина сета. Најбољи тенисер света се докопао првог сета искористивши прву сет, а другу брејк лопту (7:5). Ово је, иначе, први изгубљени сет за аргентинског тенисера на турниру.

14.51 - Ђоковић наставља да суверено штити свој сервис. Притисак је сада на Хуану Мартину дел Потру, који сервира за останак у првом сету (5:4).

14.39 - Шести гем је био уједно и први у којем је неко од тенисера морао да брани брејк лопту. Ђоковић, ипак, није успео да освоји гем на сервис Аргентинца. Резултат је 3:3, и борба се наставља.

14.20 - На прву мини паузу Новак одлази са предношћу од 2:1, нема брејка.

14.11 - Почео је меч између Новака Ђоковића и Хуана Мартина дел Потра.

14.01 - Ђоковић и Дел Потро су управо изашли на терен. Следи кратко загревање.

13.59 - Осведочена љубитељка тениса, Пипа Мидлтон, улази у комплекс "Ол Ингланд Клуба".

13.44 - Публика полако улази на трибине...

13.36 - Ноле је добро расположен пред излазак на централни терен.

13.27 - Очекује се лепо време током целог дана.  

12.50 - Полуфинални дуел на Вимблдону између Ђоковића и Дел Потра можете пратити на свим публикацијама Радио-телевизије Србије. На нашем интернет порталу можете пратити резултат и сам ток меча, али и најзанимљивије детаље са, и око терена. Исти садржај можете пронаћи и на нашој Фејсбук и Твитер страници.

12.25 - Хуан Мартин Дел Потро стигао је на централни терен са завојем на колену.

12.00 - Новак Ђоковић је миран и самоуверен на тренингу пред полуфинале.

11.20 - Ноле је у склопу припрема пред меч, мало возио и бицкл...

Новак је број један, он је фаворит у овом мечу, до полуфинала је стигао на импресиван начин - без изгубљеног сета. Међутим, пред њим је тежак пут до финала. Велика препрека је у лику Дел Потра, који увек игра своју игру, једноставно не жели да се прилагоди противнику. Аргентинац такође није изгубио сет на овогодишњем Вимблдону. Одличан сервис и велика упорност су његове главне одлике. Ипак, до сада су на грен слемовима играли три пута и увек је свавио наш тенисер.

Ово ће бити њихов 12 дуел, Новак води са 8:3 у победама. Ове године играли су већ у два полуфинала Новак је славио у Дубаију 6:3, 7:6. Дел Потро му се реваншира у Индијен велсу 4:6, 6:4, 6:4.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је спреман за полуфинални меч Вимблдона против Хуана Мартина дел Потра.

"Физички се добро осећам, нисам се превише истрошио у досадашњем току турнира. Спреман сам. Увек сам мотивисан за победу, у сваком мечу кад играм на Вимблдону", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је казао да поштује Аргентинца иако га је победио у сва три меча која су играли на грен слем турнирима. "Имам велико поштовање према њему. Он је грен слем шампион. Борио се са повредама последњих неколико година, али сваки пут кад се враћао, враћао се веома јак", казао је Ђоковић, који на овогодишњем Вимблдону није избгубио ниједан сет.

С друге стране, Дел Потро, иако има проблем са повредом, рекао је да мора да пружи 100 или 110 одсто у мечу са најбољим тенисером света.

"Он је број један, он је бивши шампион овде. Биће то веома тежак меч", рекао је Дел Потро.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара