Моћни Новак у полуфиналу!

Новак Ђоковић победио Томаша Бердиха са 3:0. Било је густо, каже први рекет света. На путу ка циљу, наредна препрека Дел Потро.

Најбољи тенисер свата Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Вимблдона, пошто је у четвртфиналу победио Чеха Томаша Бердиха са 3:0 у сетовима (7:6, 6:4, 6:3).

Већ у првом гему Ђоковић је имао две брејк лопте, али је Бердих успео да се одбрани. У следећа четири гема оба тенисера су била сигурна на свој сервис, а нову прилику за брејк Ђоковић је имао у седмом гему, коју такође није искористио.

До краја сета није било брејкова, па је победник решен у тај-брејку, који је добио српски тенисер са 7:5 и повео са 1:0 у сетовима после једног сата игре.

За разлику од првог, други сет су обележили брејкови. Бердих је на старту сета два пута одузео сервис Ђоковићу и повео са 3:0, али је онда најбољи тенисер света заиграо много боље.

Освојио је четири гема за редом и преокренуо резултат на 4:3, да би у десетом гему још једном направио брејк и освојио и други сетрезултатом 6:4.

Трећи сет, а уједно и меч, решен је у четвртом гему. Ђоковић је тада повео са 3:1 да би до краја сета само одржао ту предност и после два сата и 18 минута игре пласирао се у полуфинале Вимблдона.

Након меча, Ђоковић је оценио да је одиграо врло тежак меч са Бердихом.

"Било је прилично густо у једном тренутку меча, нарочито када је он повео са 3:0 у другом сету. Ипак, успео сам јаким ритернима и добрим сервисом да поставим ствари на своје место", рекао је најбољи српски тенисер.

Ђоковић је нагласио да му је много значила подршка српског фудбалског интернационалца Немање Видића.

"Драго ми је што је дошао са супругом и подржао ме. Поносан сам на све што је урадио за наш фудбал, као и на допринос који даје у најбољем клубу на свету", рекао је Ђоковић.

Први рекет Србије нагласио је да је посвећен циљу "да иде до краја на турниру у Вимблдону".

Ђоковић ће у полуфиналу играти против Аргентинца Хуана Мартина Дел Потра, који је победио Шпанца Давида Ферера са 3:0 у сетовима.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара