Читај ми!

Јелена преслишала Домингес

Јелена Јанковић се пласирала у полуфинале турнира у Нирнбергу, пошто је у два сета победила Лурдес Лино Домингес из Шпаније, 6:4, 6:0. Јанковићева је први носилац у Нирнбергу, који се игра на шљаци, а у полуфиналу ће играти са Немицом српског порекла Андреом Петковић. У другом полуфиналу састају се Чехиња Луцје Шафаржова, која је пети носилац, и Полона Херцог из Словеније.

Јелена Јанковић пласирала се у полуфинале WТА турнира у Нирнбергу савладавши вечерас у четвртфиналу Лурдес Домингес Лино из шпаније са 2:0 у сетовима - 6:4, 6:0. Јанковићева је потврдила одличну форму и лако победила 50. са светске ранг листе након 79 минута игре. Препустила је противници само четири гема и остварила четврти тријумф у исто толико међусобних дуела.

Домингес Лино је пружила чвршћи отпор само у првом сету, други је протекао у апсолутној доминацији српске тенисерке, која је оправдала улогу главног фаворита на турниру.

У борби за финале Јелена се састаје са Андреом Петковић из Немачке, која је савладала земљакињу Анику Бек са 4:6, 6:3, 7:5.

Српкиња са немачким пасошем, својевремено девети рекет света, дуго се опорављала од повреде и тренутно заузима 103. место на WТА листи. Петковићева има бољи међусобни скор против Јанковићеве и води са 3:2.


Турнир у Нирнбергу игра се за укупан наградни фонд од 235.000 долара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво