Тенис уживо: Словачка боља од Србије

Долонц - Хантухова (0:2), 3:6, 2:6. Другог дана ФЕД Купа Србија је изгубила оба сингл меча од Словачке, и није се пласирала у наредно коло тог такмичења. Прво је Бојана Јовановски поражена од Јане Чепелове у маратонском мечу који је трајао више од три сата. Након тога Данијела Хантухова рутински је савладала Весну Долонц са 2:0, по сетовима 6:3, 6:2, што је било довољно за победу Словачке од 3:1.

18.00 - Меч дублова у сусрету првог кола Светске групе Фед купа између репрезентација Србије и Словачке у Нишу неће бити одигран, одлучили су селектори два национална тима. 

17.15 - Долонц - Хантухова (0:2), 3:6, 2:6 (крај). Српска тенисерка није успела да преокрене резултат до краја сета. Данијела Хантухова је без проблема контрлисала сет, и новим брејком завршила је меч против Весне Долонц. Овом победом Словачка је победила у Дејвис купу Србију са 3:1. Једину победу за репрезентацију Србије донела је управо Весна Долонц која је дан раније савладала Доминику Цибулкову.

17.02 - Долонц - Хантухова 2:4 (други сет). Српска тенисерка пружила је одличан отпор у другом сету, али ј шестом гему је попустила. Хантухова има шансе да само гемовима на свој сервис приведе меч крају.

16.30 - Долонц - Хантухова 3:6 (први сет). Словачка тенисерка дошла је до првог сета рутинском игром.

16.19 - Данијела Хантухова је направила и други брејк у првом сету и сада има предност од 4:1. 

16.03 -Одмах на старту меча Хантухова је направила брејк.

15.58 - Почео је меч између Весне Долонц и Данијеле Хантухове.

15.28 - Јовановски - Чепелова 9:11 (крај). Бојана Јовановски није успела и четврти пут са спаси сет. После три сата и 18 минута Јана Чепелова успела је да освоји кључни трећи сет и победи српски тенисерку. Сада Словачка има предност од 2:1 на мечу, а шансу за изједначење тражиће Весна Долонц која игра против Данијеле Хантухове.

15.21 - Јовановски - Чепелова 9:10. Словачка тенисерка и четврти пут сервира за меч, пошто је у претходном гему направила нови брејк.

15.16 - Јовановски - Чепелова 9:9. Трећи пут успела је Бојана да се спаси пораза и да направи брејк у кључном тренутку.

15.13 - Јовановски - Чепелова 8:9. И трећи пут у трећем сету словачка тенисерка сервира за победу.

15.01 - Јовановски - Чепелова  7:7. Поново се Бојана Јовановски извукла. Словачка тенисерка сервирала за победу, Бојана направила брејк и изједначила резултат.

14.56 - Јовановски - Чепелова 6:7. И поново се Чепелова налази на прагу победе. Словачка тенисерка направила је нови брејк у трећем сету.

14.48 - Јовановски - Чепелова 5:5. Успела је сад Бојана да направи брејк и да се извуче из веома тешке ситуације имајући у виду да је словачка тенисерка сервирала за победу.

14.41 - Јовановски - Чепелова 4:5. Словачка тенисерка направила је обрт и налази се на гем до победе. Два пута је Чепелова јурила предност Бојане и сада је дошла на праг освајања трећег сета.

14.37 - Јовановски -Чепелова 4:3. И још један брекл, ко зна који, на мечу. Овога пута словачка тенисерка узвратила је брејк и сада има шансу да поново изједначи резултат.

14.30 - Јовановски - Чепелова 4:2. Српска тенисерка успела је да направи нови брејк који би могао да јој донесе и победу на овом мечу.

14.16 - Јовановски - Чепелова 2:1 (трећи сет). Српска тенисерка је направила брејк на старту трећег сета, али одмах је изгубила предност пошто је Чепелова успела да врати брејк.

14.03 - Јовановски - Чешелова 5:7 (други сет). Словачка тенисерка успела је да направи још један брејк и на крају да освоји и сет којим је изједначила резултат на 1:1. И у овом сету виђено укупно пет брејкова.

13.47 - Јовановски - Чепелова 4:4. Српска тениерка опет није допустила противници да потврди предност. Бојана је направила брејк и поново изједначила резултат.

13.39 -  Јовановски - Чепелова 3:4. Поново је словачка тенисерка дошла до брејка. Бојана је спасилачак четири брејк лопте, али није успела и пету.

13.25 - Јовановски - Чепелова 2:2. После прва два уводна гема која су припале словачкој тенисерки, Бојана узвраћа истом мером и доводр резултат у егал.

13.15 - Јовановски - Чепелова 0:2 (други сет). Словачка тенисерка направила је брејк одмах на старту другог сета и за сада игра сјајно у том периоду игре.

13.07 - Јовановски - Чепелова 6:4 (први сет). Српска тенисерка успела је у кључном тренутку да дође до трећег брејка који јој је донео први сет. У првом сету, у десет гемова, виђено пет брејкова.

12.52 - Јовановски -Чепелова 4:4. Сада је Бојана одмах узвратила другим брејком у сету и успела да изједначи резултат.

12.47 - Јовановски - Чепелова 3:4. Словачка тенисерка успела је да преокрене резултат. Чепелова је направила два брејка и освојила три гема за редом и сада контролише први сет.

12.32 - Јовановиски - Чепелова 3:2, Словачка тенисерка одмах је узвратила брејк и сада има шансу да поравна резултат.

12.27 - Јовановски - Чепелова 3:1. Српска тенисерка прва је дошла до брејка на мечу. Бојана се претходно извукла из тешке ситуација када је на свој сервис спасила три везане брејк лопте.

12.09 - Почео меч између Бојане Јовановски и Јане Чепалове.

Дан одлуке у ФЕД Купу. Данас ће бити познато да ли ће у наредну рунду ићи Србија или Словачка.

У нишком „Чаиру" прва на терен од 12 часова ће изаћи Бојана Јовановиски која би требало да игра против Јане Чепалове која ће заменити повређену Доминику Цибулкову.

Затим би Весна Долонц требало да игра меч против Данијеле Хантухове, која је јуче била боља од Бојане Јованововски.

У петом мечу дубл Србију, који ће чинити Александра Крунић и Весна Долонц, играће против словачког пара Цепалова/Рибарикова.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара