Читај ми!

Тренутак је да се освоји Фед куп

Почасни председник Тениског савеза Србије Слободан Живојиновић изјавио је да је дошао тренутак да тенисерке понове успех тенисера из 2010. године када су у Београду освојили Дејвис куп. Репрезентација Србије ће у суботу и недељу у Прагу играти са Чешком у финалу Фед купа.

"Најлепше тренутке, после завршетка моје играчке каријере, доживео сам када смо у београдској Арени победили у финалу Дејвис купа 2010. Француску и екипно се попели на светски трон. Дошао је тренутак да се нешто слично догоди у Прагу, да српски тенис доживи још један такав тренутак, да и наше тенисерке направе исти подвиг", рекао је Живојиновић у Прагу.

Према његовим речима, мотив је необично важан у тенису. "Мотив не недостаје нашим најбољим играчицама, које су много тога постигле у појединачној конкуренцији. Остаје само да се докажу и на екипном плану", рекао је Живојинивић. 
Он је додао да је "бити фаворит" у тенису мач са две оштрице и не сматра да је то предност Чешке.
"Мислим да је то додатни мотив за екипу Србије да превазиђе себе и оствари тријумф у земљи где је тенис један од најпопуларнијих спортова још из времена Лендла, Навратилове, Сукове, Мандликове, Мечира...", рекао је Живојиновић.
У Прагу за време финала тенисерке ће бодрити и министарка спорта Алиса Марић, као и навијачи који сутра долазе из Србије.
"То је важан фактор за наше играчице, да чују са трибина подршку, да схвате да нису саме на терену. Знају да ће у директном ТВ преносу бити бодрене од милионског аудиторијума. Да ли треба нешто више да би се постигао успех", рекаоје Живојиновић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара