Читај ми!

Јанко, победа за Лондон

Јанко Типсаревић је у четвртифиналу Мастерса у Паризу. Побеђен је Аргентинац Хуан Монако са 2:1, по сетовима 6:3, 3:6, 6:3. Овом победом Јанко је обезбедио пласман на завршни рутнир у Лондону. Противник у четвртфиналу је Пољак Јержи Јановиц, квалификант који је већ избацио Колшрајбера, Чилића и Марија. Меч се игра у петак око 15.30. 

Велика борба у три сета припала је нашем тенисеру. Јанко је имао више снаге и концентрације у одлучујућим моментима и заслужено стигао до четвртфинала. Овом победом наш тенисер је је обезбедио пласман у Лондон и такмичење по групама. У борби за полуфинале наш ас се састаје са Пољаком Јержијем Јановицем, квалификантом, који је већ избацио Колшрајбера, Чилића и Марија. Меч се игра у петак око 15.30. 

Јанко од старта напада сервис Монака, при чему је сигуран на свој сервис. У трећем покушају долази до две везане брејк лопте, користи прву и осваја сервис противника за вођство од 4:2. Типсаревић успева да освоји свој сервис и налази се на корак од освајања првог сета.

Аргентинац осваја гем. Уследио је сервис нашег тенисера за сет, Јанко са нулом осваја гем и сет, 6:3.

Јанко и у другом сету наставља у истом стилу. Константно притиска сервис противника, поново пропушта 0:30, дозвољава противнику да се иизвуче и освоји сервис. Наш тенисер је и даље сигуран на свој сервис, што му даје могућност да још јаче притисне противника.

Међутим, долази до кризе у игри нашег аса, што Аргентинац користи. Сада Монако прети, при вођству од 3:2 долази до прве брејк лопте на мечу, користи је, брејк предности. Потом Аргентинац осваја свој сервис. Типсаревић сервира за останак у сету, без већих проблема осваја гем. Криза је прошла.

Јанко покушава да се врати у сет. Напада сервис Аргентинца, долази до брејк шансе, не користи је. Монако потом гористи прву сет лопту, 6:3 у другом сету.

Изједначена борба у трећем сету. Оба тенисера максимално сконцентрисана и користе сваку прилику да притисну сервис противника. Јанко први користи своју прилику при вођству од 3:2. Потом наш тенисер осваја свој сервис за потврду брејка. Аргентинац потом успева да освоји свој сервис и продужи меч.

Типсаревић сервира за меч. Стрпљивом игром наш тенисер долази до прве меч лопте, користи је за коначних 6:3 у трећем сету.

Поред пласмана међу осам најбољих у Паризу, Јанко је изборио и одлазак на завршни турнир сезоне у Лондону. Типсаревићу су "на руку" ишли резултати директних конкурената, Милоша Раонића и Николаса Алмагра. Раонић је данас изгубио од Томаша Бердиха, док је Алмагро доживео пораз од Жоа Вилфреда Цонге.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара