Читај ми!

Пуном паром на Чехиње

Фед куп репрезентација Србије у суботу и недељу у Прагу игра са Чешком у финалу а наше тенисерке тренирају са леворуким спаринг партнером како би се што боље припремиле за меч.

Најбоља тенисерка Србије Ана Ивановић изјавила је да играчице у Прагу тренирају са леворуким спаринг партнером како би се што боље припремиле са финале Фед купа.

Репрезентација Србије у суботу и недељу у Прагу играће са Чешком у финалу Фед купа.

"Ово је специфична ситуација јер имамо мало леворуких играчица на Туру. Сада ћемо играти са две леворуке, што је велика случајност. Имамо леворуког спаринг партнера и то ће нам пуно помоћи у припреми", рекла је Ивановићева.

Чешку ће предводити Петра Квитова, тренутно осма играчица на ВТА листи и Лусија Сафарова - 17. играчица света.

"Имамо борбеност и подршку са клупе. Борићемо се до последњег момента, а бољи ће победити", рекла је Ивановићева и додала: "Сваки меч је различит. Треба да се фокусирамо на нашу игру и да дамо све од себе. Сигурно је да нас очекују веома тешки мечеви".

Она је нагласила да је срећна и поносна што је екипа успела да се пласира у финале.

"Постоји велики притисак и са једне и са друге стране, јер желимо да одиграмо добро за нашу земљу. Волела бих да поновимо исти успех као момци у Дејвис купу. Надам се да имамо исту подршку као и они из Србије", рекла је Ивановићева, која је тренутно 12. на ВТА листи.

Репрезентативка Србије Јелена Јанковић сматра да је нормално што играче осећају велики притисак, јер постоји велика одговорност.

"За мене је велика част што играм за своју земљу. Желим да одиграм најбоље што могу и донесем два или три поена свом тиму. Ми нећемо превише размишљати о притиску. Желим да се концентришем на своју игру, да дам више од свога максимума и ако Бог да на крају викенда обрадујемо наш народ и донесемо титулу Србији", рекла је Јанковићева. Према њеним речима, у финалу би могла да одлучи борбеност тима Србије.

"Први пут смо у финалу и то је ново искуство за нас. Веома смо мотивисане да освојимо титулу. Гладне смо победе и то је нешто што нас вуче напред и што ће нам помоћи у финалу да направимо корак напред и да освојимо титулу", рекла је Јанковићева. Она је додала да ће кључ меча бити у синглу, где је Србија јака.

"Даћемо све од себе да дубл не одлучује. Ако буде дошло до дубла одиграћемо најболе што можемо. Наш циљ је да освојимо титулу и због тога смо овде. Заслужујемо да будемо најбољи", рекла је Јанковићева.

Селектор Фед куп репрезентације Србије Дејан Вранеш истакао је да је у тиму одлична атмосфера и да су девојке изузетно мотивисане.

"Мислим да ће сваки меч бити веома важан. Више пута смо доказали да уколико је потребно и у дублу можемо да додјемо до последњег поена", рекао је Вранеш. Према његовим речима, припреме теку у најбољем реду и девојке користе сваки тренинг да се што боље припреме.

"Подлога нам одговара, лоптице су мало теже, али како буде нама, биће и њима", рекао је Вранеш.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара