Читај ми!

Новак у финалу Пекинга

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале турнира у Пекингу савладавши Флоријана Мајера са 2:0 (6:1,6:4).У финалу, које се игра у недељу од 10 часова, Новак Ђоковић ће играти са Жо-Вилфридом Тсонгом.

Ђоковић је меч почео асом и добијеним сервисом без изгубљеног поена. Учинило се на тренутак да је то наставак јучерашње Ђоковићеве игре којом напросто "одувава" противнике са терена, али на другој страни Мајер на свом сервису узвраћа истом мером за 1:1. У наставку Мајер добро сервира и стиже до 40:0, али Новак узвраћа преокретом до предности и брејк лопте. Одмах користи шансу и води са 3:1.Даље се све претвара у већ познату рутину. Нови брејк за Нолета и потом добијени сервис за 6:1 и 1:0 у сетовима после само 22 минута игре.

У другом сету Мајер успева да добије свој први сервис и чак долази до шансе за брејк. Али изузетно расположени Ђоковић успева да сачува сервис, а борба постаје равноправнија до средине сета. На 3:3 Ђоковић користи шансу и осваја први брејк у другом сету а потом осваја свој сервис.Мајер сервира за останак у мечу и успева да смањи на 5:4, а Ђоковић сервира за пласман у финале. Сигурна игра, после 59 минута игре, Новака води до 6:4, његове тринаесте узастопне победе у Пекингу и пласмана у финале.

У финалу, које се игра сутра од 10 часова, наш најбољи тенисер састаје се са Жо-Вилфридом Тсонгом, коме је Шпанац Фелисијано Лопез предао полуфинални меч.

Биће то 13. сусрет Ђоковића и Тсонге, а тренутно други рекет света води са 7:5 у међусобним дуелима.Ове године састали су се три пута и све мечеве добио је Ђоковић. Последњи пут Србин је био бољи на Олимпијским играма у Лондону са 6:1, 7:5.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара