Енглези у полуфиналу, крај за Швеђане

Репрезентација Енглеске пласирала се у полуфинале Светског првенства у Русији, након што је савладала селекцију Шведске са 2:0 у четвртфиналном мечу. Противник "гордог албиона" биће победник меча Русија – Хрватска.

Енглеска је била бољи противник готово свих 90. минута и потпуно заслужено се пласирала у полуфинале Мундијала.

Изабраници Герета Саутгејта играли су веома дисциплиновано, стварали шансе и две од многих материјализовали у голове.

Први је дело Мегвајера након корнера у 30. минуту. Занимљиво је да је Енглеска постигла гол главом након корнера против Шведске, која важи за екипу која одлично брани прекиде.

Након постигнутог гола "горди албион" заиграо је знатно растерећеније, успео да створи теренску иницијативу из које је лако преносио лопту у зону шута.

Неколико прилика за други гол пропустио је Рахим Стерлинг, што је могло да се обије о главу фудбалеру Манчестер ситија већ на старту другог полувремена, али је добар шут Берга, још боље одбранио Пикфорд.

Швеђани су у првом полувремену само у једној ситуацији се нашли у шеснаестерцу Енглеза, али је то у другом полувремену било нешто другачије.

Ипак поново Енглеска долази до гола главом, овога пута након  центаршута Лингарда, на правом месту нашао се Деле Али, који је сместио лопту у мрежу Олсена.

До краја меча Шведска је имала шансе да смањи резултат и резултатски се врати у меч, али је још једном Пикфорд спречио Берга да се упише у листу стрелаца.

Енглеска је без много проблема привела меч крају, без промене резултата.

У полуфиналу противник ће им бити бољи из сусрета Русије и Хрватске (РТС1, РТС Планета 20.00).

У другом полуфиналу састају се селекције Француске и Белгије. 

Овако је протекао меч: 

17.52 – Крај меча, Енглеска се победом од 2:0 над Шведском пласирала у полуфинале СП.

17.15 – ГОООЛ! Деле Али у 59. минуту доноси Енглеској предност од 2:0. Поново гол главом Енглеза, Лингард је центрирао ка Алију, који је избегао офсајд замку и савладао голмана противника.

17.04 – Прва прилика за Швеђане на мечу, одличан центаршут, а потом ударац главом Берга, али је Пикфорд био добро постављен и одлично реаговао.

17.01 – Настављен је меч.

16.47 – Крај првог полувремена, Енглеска води са 1:0, голом Мегвајера.

16.45 – У два наврата невероватне прилике за Енглеску пропушта Стерлинг. У првој ситуацији се испоставило да је био у офсајду, док у другој, такође очи у очи са голманом Олсеном, није успео да постигне погодак.

16.30 - ГОООЛ! Енглеска води са 1:0 од 30. минута. Мегвајер је био највиши у скоку после корнера, који је извео Јанг, након чега је штопер Лестера затресао мрежу Швеђана.

16.00 - Почео је меч између Шведске и Енглеске ...

15.15 - Навијачи заузимају своја места на трибинама Космос Арене у Самари

15.05 - Екипе ће на терен изаћи у следећим саставима:

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије