Колумбијци спремни за нови корак

Пре четири године, Колумбијци су направили највећи успех у историји - пласирали су се у четвртфинале Светског првенства. Сада, желе корак даље...

Колумбија је до сада играла пет пута на Светском првенству, а највећи успех је направила на последњем 2014. године.

Екипа Хосеа Пекермана је у Бразилу победила у сва три меча у групи, потом савладала Уругвај, да би у четвртфиналу испала од домаћина.

Селектор Пекерман је на клупи Колумбије од 2012. године, што значи да овај тим нема непознаница, има континуитет, а квалитет је евидентан.

Костур екипе је феноменалан - голман Оспина, искусни Запата у одбрани и нова нада Санчез, Хамес Родригес и Хуан Квадрадо у креацији, а и Карлос Бака и коначно Радамел Фалкао (био повређен 2014. године) у нападу.

Ово је Пекерманов списак:

Голмани: Давид Оспина (Арсенал), Камило Варгас (Депортиво Кали), Хосе Фернандо Квадрадо (Онсе Калдас).

Одбрана: Кристијан Запата (Милан), Давинсон Санчез (Тотенхем), Сантијаго Аријас (ПСВ Ајндховен), Оскар Муриљо (Пачука), Франк Фабра (Бока Јуниорс), Јохан Мохика (Ђирона), Џери Мина (Барселона).

Везни ред: Вилмар Бариос (Бока Јуниорс), Карлос Санчез (Еспањол), Џеферсон Лерма (Леванте), Хосе Изкијердо (Бриајтон), Хамес Родригез (Бајерн), Абел Агилар (Депортиво Кали), Матеус Урибе (Америка), Хуан Кинтеро (Ривер Плејт), Хуан Квадрадо (Јувентус).

Напад: Радамел Фалкао (Монако), Мигел Борха (Палмеирас), Карлос Бака (Виљареал), Луис Муријел (Севиља).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије