"Самураји" без великих амбиција, али и без предаје

Очекивања у Јапану, као и пред сваки Мундијал, нису бог зна каква. Али, "самураји" не пристају на пораз без битке.

Јапан се пет пута до сада пласирао на Светско првенство. Само два пута су прошли групу, и оба пута завршили такмичење у осмини финала.

Дакле, јасно је да Јапан нема педигре како би могао да прети оним, мало више фудбалским земљама. 

Али, у земљи излазећег сунца не пристају на пораз без велике борбе. Није им то у крви. Зато ће намучити противнике у Русији.

Селектор Акира Нишино је наследио Вахида Халилхоџића на клупи Јапана, само два месеца пре почетка Мундијала.

Нишино је највећи успех остварио на клупи Гамба Осаке 2008. године, када их је водио до полуфинала светског клупског првенства.

Голмани: Еиџи Кавашима (Мец), Масаки Хигашигучи (Гамба Осака) и Козуке Накамура (Кашива Рејсол) 

Одбрана: Јуто Нагатомо (Галатасарај), Томоаки Макино (Урава), Ватару Ендо (Урава), Маја Јошида (Саутемптон), Хироки Сакаи (Олимпик Марсељ), Готоку Сакаи (Хамбург), Ген Шоџи (Кашима) и Наомичи Уеда (Кашима). 

Везни ред: Макото Хасебе (Ајнтрахт), Кеисуке Хонда (Пачука), Такаши Инуи (Еибар), Шинђи Кагава (Борусија Дортмунд), Хотару Јамагучи (Серезо Осака), Генки Харагучи (Фортуна), Такаши Усами (Фортуна), Гаки Шибасаки (Хетафе) и Риота Ошима (Кавасаки). 

Напад: Шинђи Оказаки (Лестер), Јуја Осако (Вердер Бремен) и Јошинори Муто (Мајнц). 

Јапан ће играти у Групи Х са Колумбијом, Сенегалом и Пољском.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије