"Орлови Картагине" спремни за историју

Репрезентација Туниса никада на светским првенствима није прошла такмичење у групи, па је Мундијал у Русији идеална прилика да се забележи историјски резултат. Но, то неће бити нимало лако.

Тунис је четири пута био на светским првенствима, а само учешће им је било највећи домет. Сада, предвођени некадашњим репрезентативцем Набилом Малулом на месту селектора, желе историјски успех.

У квалификацијама нису доживели пораз, долазе као 14. екипа на светској листи, што у великој мери подиже апетите ове афричке нације.

Међу играчима се истиче Ваби Казри, офанзивни везиста француског Рена, који је у квалификацијама постигао два битна поготка за своју екипу и тако помогао Тунису да се пласира на Мундијал.

Тунис ће у Русији представљати:

Голмани: Фарук Бен Мустафа (Ал Шабаб), Ајмен Матлути (Ал Батин), Муез Хасен (шатеру);

Дефанзивци: Сијам Бен Јусеф (Касимпаса), Јоан Беналуан (Лестер), Јасин Мерија (Сфаксијен), Усама Хадаи (Дижон), Рами Бедуи (Етоал ду Сахел), Дилан Брон (Ган), Али Малул (Ал Али), Амди Нагез (Замалек);

Везни ред: Анис Бадри (Тунис), Фержани Саси (Ал Наср), Мухамед Бен Амур (Ал Али), Ели Скири (Монпеље);

Напад: Сајфедин Кауи (Троа), Фекредин Бен Јусеф (Ал Итифак), Ваби Казри (Рен), Ахмед Калил (Клуб Африкан), Басем Срафри (Ница), Сабер калифа (Клуб Африкан), Гајлен чалели (Тунис) и Наим Слити (Дижон).

Тунис се такмичи у Групи Г, заједно са селекцијама Енглеске, Белгије и Панаме.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије