"Црвени ђаволи", фаворити из сенке

Селекција Белгије има изузетно талентовану екипу, офанзивно оријентисану, која на Мундијал стиже да помрси планове главним фаворитима. Чета Роберта Мартинеза жели да понови најбољи успех у историји, полуфинале из 1986. године.

Сматрају их фаворитима из сенке, екипом која коначно може до самог врха планетарног шампионата, али своје квалитете морају да покажу на терену. Белгија је искусна, али врло талентована екипа, са великим бројем звезда, које своје индивидуалне квалитете морају да подреде колективу.

Селектор Роберто Мартинез је можда и најслабија карика белгијског тима. Шпанац је водио само клубове, махом у Енглеској, па на МУндијалу у Русији има прилику да покаже да уме да се избори са притиском и доведе "ђаволе" у саму завршницу.

Еден Азар, Ромелу Ликаку и Кевин де Брујне само су нека од имена која ће наступати за Белгију у Русији и покушати да понове успех из 1986. године, када је репрезентација играла полуфинале Светског шампионата.

Азар је прва звезда тима, иако сезону није одиграо на врхунском нивоу, али сви очекују од омаленог плејмејкера да повуче своју екипу и у Русији помрси рачуне фаворизованим селекцијама.

Екипу Белгије чине:

Голмани: Тибо Куртоа (Челси), Симон Мињоле (Ливерпул), Коен Кастелс (Волфсбург);

Дефанзивци: Тоби Алдервејрелд (Тотенхем), Томас Вермален (Барселона), Венсан Компани (Манчестер сити), Јан Вертонген (Тотенхем), Томас Меније (ПСЖ), Дедрик Бојата (Селтик), Леандер Дендонкер (Андерлехт);

Везни ред: Аксел Витсел (Тијанђин), Кевин де Брујне (Манчестер сити), Маруан Фелаини (Мначестер јунајтед), Јаник Караско (Далијан), Торган Азар (менхенгладбах), Јури Тилеманс (Монако), Муса Дембеле (Тотенхем), Насер Чадли (ВБА);

Напад: Ромелу Лукаку (Манчестер јунајтед), Еден Азар (Челси), Дрис Мертенс (Наполи), Аднан Јанузај (Сосиједад) и Мичи Батшуај (Дортмунд).

Белгија се на Мундијалу такмичи у Групи Г, заједно са селекцијама Енглеске, Панаме и Туниса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 10. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије