Читај ми!

Борис Ројевић нови селектор рукометаша Србије

Рукометни савез Србије именовао је Бориса Ројевића за новог селектора мушке сениорске репрезентације на седници Управног одбора која је одржана у Зрењанину.

Тренер рукометаша Војводине Борис Ројевић за новог селектора је изабран једногласном одлуком, док ће позицију директора репрезентације обављати Марко Вујин.

Ројевић је током шестогодишњег мандата у Војводини освојио 17 трофеја, између осталог пет пута је био шампион Србије, а освојио је ЕХФ куп прошле године.

Борис Ројевић је наследио Тонија Ђерону који је споразумним раскидом уговора прекинуо сарадњу са Рукометним савезом Србије. Нови селектор је у двогодишњем периоду био помоћник шпанског стручњака, а водио је и јуниорску селекцију, играче рођене 1998. године и млађе.

Ројевић ће прву прозивку као селектор Србије имати за око два месеца, јер Србију чека двомеч баража са Шпанијом за пласман на Светско првенство 2025. године.

Прослављени репрезентативац Марко Вујин је безмало пре две године постао потпредседник Војводине задужен за спортски сектор, а на место директора репрезентације замениће Александра Брковића, новог генералног секретара Рукометног савеза Србије.

"Између два кандидата УО је указао поверење Ројевићу! Стручњак који је три пута проглашаван за најбољег тренера Србије, а након прошлогодишњег освајања Еврокупа са Војводином, проглашен је и за најуспешнијег на Балкану, што га је, између свих осталих квалитета и референци, и препручило као најозбиљнијег кандидата", изјавила је председница УО РСС Милена Делић.

Ројевић (44) је на месту селектора Србије заменио Шпанца Тонија Ђерону.

"Значајно је и што је две године био у тиму као асистент Ђерони, те је упознат са системом рада и има јединствену прилику да настави са свим оним што је добро функционисало, али и да својим знањем, искуством и енергијом допринесе бољем раду и резултатима у наредне четири године, јер крећемо у нови олимпијски циклус и циљ су нам Олимпијске игре 2028. године. Борису и његовим сарадницима желимо много среће и добрих резултата", поручила је Делић.

Управни одбор РСС је именовао Марка Вујина за новог спортског директора мушке сениорске рукометне репрезентације Србије.

"О спортским постигнућима Вујина сувишно је говорити, а по завршетку изврсне каријере доказао да је човек његовог калибра потребан српском рукомету. Своје конекције и међународно искуство препознао је као велику вредност и спреман је да их користи како би реперезентација расла и напредовала у складу са европским и светским трендовима. Сигурно ће својим ауторитетом и знањем доприносити репрезентацији на свим пољима", навела је председница УО РСС.

"У њему смо видели спремност да се бави послом који смо му поверили, а још је веће задовољство било што је без обзира на избор селектора, желео да се прихвати тог посла. Драго ми је да га после позиције репрезентативца, сада видимо и у некој другој улози и као и новом селектору, Управни одбор на чијем сам челу жели му среће и успеха у раду", закључила је Милена Делић.

субота, 27. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво