Ђерона: Тежак дан за навијаче у Србији и ја им се извињавам због тога

Селектор рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона рекао је после елиминације са Европског првенства да је ово "тежак дан за навијаче у Србији" и упутио им због тога јавно извињење. Председница Рукометног савеза Србије истакла је да треба анализијати наступ наше репрезентације и да се плански крене у нови циклус за Олимпијске игре.

Рукометаши Србије поражени су од Црне Горе са 30:29 у последњој утакмици прелиминарне фазе Европског првенства чиме су окончали такмичење на континенталном шампионату.

"Честитке екипи Црне Горе за изузетно интензивну утакмицу, заслужено су победили. Ми смо ову утакмицу изгубили првог дана на овом првенству у првом мечу. Последња два минута против Исланда убацила су "вирус" у главе и унели несигурност од ког се нисмо опоравили до данас. Још у децембру смо рекли да ће одлучивати једна лопта и тако се и десило. Не само вечерас него у свим утакмицама. Тежак дан за навијаче у Србији и ја им се извињавам због тога", рекао је стручњак из Шпаније за сајт Рукометног савеза Србије.

Ђерона и поред катастрофалног резултата на Европском првенству верује у будућност репрезентације.

"Ова екипа из обе перспективе мора да унапреди доста. Млади играчи из јуниорске селекције уз ове које смо већ добили куцају на врата овог тима и уз одређено искуство верујем да Србија има перспективу и да може да израсте у репрезентацију за велика дела", закључио је Ђерона.

Најбољи појединац у редовима Србије Лазар Кукић био је видно разочаран после пораза.

"Не бих коментарисао мој учинак јер смо изгубили утакмицу, завршили на последњем месту и ово такмичење се за нас завршило катастрофално. Не знам шта бих друго рекао. Јако сам разочаран, цело првенство нисмо били комплетни свих 60 минута на свакој утакмици, што није довољно на оваквом такмичењу јер свака репрезентација има своје квалитете. Мислим да смо данас у одбрани били јако лоши и да нисмо имали довољно велико срце последњих 10-15 минута", закључио је Кукић.

Прва жена српског рукомета, Милена Делић, није крила разочарење после пораза од Црне Горе али је нагласила да треба анализирати наступ наши селекције.

”Тешко је у овом тренутку рећи било шта. Утакмицу против Црне Горе смо једноствано морали да добијемо! Значај те утакмице је био вишеструки, од наде да пролазимо у главну фазу, до боље позиције у баражу за Светско првенство. Момцима је обезбеђено све, имали су много боље услове од многих репрезентација у окружењу. Сачекаћемо да нам се охладе главе, да анализирамо тренутно стање и да се плански крене у нови циклус за Олимпијске игре. Имамо добар рад и добре резултате у млађим селекцијама и ово ће бити тренутак да се они припремају за ОИ 2028”, закључила је Делић на сајту Рукометног савеза Србије.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара