Читај ми!

Перић: Висок циљ – медаља за Србију

Jуниорска рукометна репрезентација Србије отпутовала је у Бразил на првенство света, а селектор Дејан Перић поручио је да ће његови изабраници све учинити како би српски рукомет представили на највишем нивоу. Селектор је додао да је постављен висок циљ а то је медаља.

"Ово је седмо такмичење ове генерације, велики број играча био је укључен у рад А селекције у квалификацијама за ЕП у Пољској. Драго ми је да су играчи и комплетан стручни штаб свесни да је ово једино велико такмичење у овој години и да смо једина репрезентација из региона која ће учествовати на шампионату света", рекао је Перић.

Перић је у Бразил повео 17 рукометаша до 21 године. То су Немања Младеновић, Иван Поповић, Александар Радовановић Милан Јовановић, Александар Павловић, Стефан Терзић, Дарко Дукић, Стеван Сретеновић, Немања Живковић, Владимир Цупара, Младен Шотић, Михаило Радојковић, Александар Куртеш, Иван Мошић, Лазар Кукић, Лука Радовић и Дејан Милосављев.

Поред Перића, у стручном штабу репрезентације још су Владимир Станојевић, Сима Спасевски и Жељко Радојевић, а вођа српске делегације је Владица Спасојевић.

"Сазнање да крај јуниорског стажа није крај и репрезентативног пута овим момцима ће дати посебан подстрек да се боре за најбољи пласман. Ово је добра прилика да се стекне искуство, јер је јака конкуренција. Екипа има квалитет, као група састављена је од јаких појединаца, што тим чини још јачим. Очекујемо да нашу земљу и наш рукомет репрезентујемо на највишем нивоу и да ће сваки од играча показати да су озбиљни кандидати за А репрезентацију", казао је Перић и поручио да ће екипа све учинити да се домогне медаље.

"Поставили смо висок циљ, јер верујемо да ћемо доћи у ситуацију да сами одлучујемо о себи. Поносни смо што су и фудбалери и кошаркашице освојили медаље. У последње време такмичари који су на разним такмичењима представљали нашу земљу дошли су са медаљама, како у појединачним тако и у колективним спортовима. И ми идемо са истим циљем, да заслужимо кроз игру и да дођемо до финала, како би се кући вратили са једним од одличја", закључио је Перић.

На првенству света од 20. јула до 1. августа у Бразилу Србија ће играти у Б групи са Шпанијом, Румунијом, Катаром, Анголом и Португалијом, а у првој утакмици састаје се са селекцијом Анголе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара