Читај ми!

Рукометаши победили Израел, путују на Европско првенство

Рукометна репрезентација Србије савладала је у Краљеву селекцију Израела са 32:23 и пласирала се на Европско првенство у Пољској. Поносан сам на екипу и велика ми је част што сам на челу ове репрезентације, рекао је селектор Дејан Перић.

Мушка рукометна репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство 2016. године у Пољској, пошто је у Краљеву победила Израел са 32:23 (19:12).

Пред 3.000 гледалаца у Новој хали спортова у Краљеву Немања Зеленовић био је најефикаснији у екипи Србије са шест голова, а Дарко Ђукић додао је пет голова. Обрад Ивезић имао је седам одбрана и седмерац, а Мирослав Коцић седам одбрана.

У екипи Израела Омер Давда и Данијел Андрес Фриман постигли су по пет голова.

Србија је тако такмичење у квалификационој Групи четири завршила са осам бодова, док је Израел без бодова.

Селектор Србије Дејан Перић рекао је да је његова екипа испунила циљ.

"Наш циљ је био пласман на Европско првенство у Пољској. Пут који смо прошли је био трновит са много осцилација. Преломна утакмица је била баш у Израелу, где смо и победили. Поносан сам на екипу и велика ми је част што сам на челу ове репрезентације, која је ових дана усрећила многе, нарочито многобројну рукометну публику", рекао је Перић после меча.

Репрезентативац Србије Далибор Чутура рекао је да је утакмица прошла у "фер и мушкој игри" и захвалио својој екипи на одличној атмосфери и пласману на Европско првенство.

Селектор Израела Драган Ђукић рекао је да се Србија заслужено пласирала на Европско првенство.

"Честитам репрезентацији Србије пласман на Европско првенство. Заслужено су победили и надам се да ће наставити да граде екипу у будућности. Моји играчи су ушли емотивно у ову утакмицу јер им је ово последња утакмица са мном и хтели су да се покажу у најбољем светлу. Публика је имала прилику да ужива на трибинама, јер – ово је била добра утакмица", рекао је Ђукић.

Репрезентативац Израела Омер Давда истакао је да је његова екипа имала проблем у нападу, пошто је физички слабија од српског тима и честитао противнику пласман на континентално такмичење.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара