Читај ми!

Перић: Велики дан за српски рукомет

Селектор рукометне репрезентације Србије Дејан Перић рекао је да му много значи нерешен исход против Црне Горе, јер је његов тим освојеним бодом највероватније изборио пласман на Европско првенство у Пољској. Наша селекција је синоћ у Бару одиграла нерешено 23:23 (11:14) против селекције Црне Горе.

Србија има шест бодова, један мање од Исланда и Црне Горе, али ће евентуалном победом против Израела у последњем колу обезбедити визу за ЕП.

"Пуно значи овај дан за Србију и српски рукомет. Битно је шта остављаш за напред. Ја волим своју земљу. Она ми је омогућила да направим каријеру и да сада будем овде, а сада смо направили велики резултат и пласирали се на ЕП", рекао је Перић на конфернцији за медије.

Он је додао да је утакмица у Бару одиграна у лепом амбијенту.

"Честитам Србији на мушкој и правој утакмици, наравно и репрезентацији Црне Горе на свему досад одиграном. Имали су мотив, очекивали победу, што је нормално, али мој тим је успео да одговори свим захтевима и покаже се као велики", рекао је Перић.

Капитен Србије Момир Илић рекао је да је пресрећан због оствареног резултата.

"Тешка утакмица, након тешке сезоне. Имали смо велики притисак, нарочито домаће јавности која је више желела да будемо поражени и због овог резултата сам пресрећан. Захвалио бих публици на добром амбијенту. Желим и Црној Гори да се пласира на првенство", рекао је Илић.

Селектор Црне Горе Љубомир Обрадовић рекао је да је важност утакмице утицала на резултат, јер је његов тим морао да победи за директан пласман на ЕП.

"Диван амбијент. Меч је био неизвестан. Могли смо да се радујемо, али треба бити реалан и рећи да смо стизали четити гола разлике. Повели смо са два, али нисмо издржали. Желим да обе репрезентације оду на првенство и сада можемо практично заједно да се припремамо", рекао је Обрадовић.

У последњем колу Србија у недељу у Краљеву дочекује Израел, док Црна Гора гостује Исланду.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара