Читај ми!

Звезда избачена из свих такмичења, црвено-бели демантују!

Рукометни клуб Црвена звезда неће моћи наредне сезоне да се такмичи у Супер лиги Србије, као ни у једном другом рангу у домаћим оквирима, одлучила је Заједница мушке Супер лиге. Црвено-бели нису успели да се договоре са играчима којима се дугује новац, па нису добили дозволу за такмичење. Црвено-бели демантују вест.

Оно што је деловало незамисливо, ипак се договдило. Како је пренео Спорт, рукометни клуб Црвена звезда, због нагомиланих дуговања играчима, избачена је из свих такмичења на годину дана, одлучила је Заједница Супер лиге.

"Изашли смо у сусрет, учинили све уступке, под условом да се постигне споразум са играчима којима се дугује новац, али нажалост, изгледа да то није уродило плодом. Немају сагласност играча којима се дугује", рекао је за Спорт Драган Јаћовић, председник Заједнице мушке Супер лиге.

Спортско друштво Црвена звезда дало је писмену гаранцију да ће измирити дуговања, али и после помереног рока обећања нису испуњена.

Никола Докић, Никола Шљиванчанин, Урош Милошевић, Немања Зеленовић и Стеван Ћирић нису постигли договор са клубом.

Црвена звезда: Измирићемо обавезе!

Рукометни клуб Црвена звезда саопштио је да очекује да ће се и ове године такмичити у Супер лиги Србије, а обавезе које има према играчима измириће као и прошле године.

Како је пренео један дневни спортски лист, Заједница Супер лиге одлучила је да суспендује Црвену звезду, јер није успела у прописаном року да се договори са играчима којима дугује новац. Остала је дужна Николи Докићу, Николи Шљиванчанину, Урошу Милошевићу, Немањи Зеленовићу и Стевану Ћирићу.

Како се наводи у саопштењу црвено-белих достављеном агенцији Бета, мушки рукометни клуб Црвена звезда уверен је да ће и 67. годину за редом учествовати у најелитнијем такмичењу у држави.

"Сигурни смо, јер смо Рукометном савезу Србије (РСС) и Заједици супер лиге Србије доставили потребна документа, као и гаранцију Спортског друштва Црвена звезда. Поновили смо поступак од прошле године на основу кога смо се такмичили у сезони 2013/2014", пише се у саопштењу.

Како се наводи, клуб је у сталном контакту са челницима Заједнице СРЛС, па је изненађен овом вешћу.

"С обзиром на препоруку Управног одбора РСС о репрограму дуговања свих клубова, која је упућена због актуелне ситуације у земљи, сматрамо да ће Заједница Супер лиге препознати интерес својих клубова, али и наћи начин да заштити играче. Верујемо да ће омогућити Звезди и другим клубовима са истим проблемима да кроз репрограм реше своја дуговања и редовно се такмиче", додаје се у саопштењу.

Како се наводи, рукометни клуб Црвена звезда сматра да треба да добије дозволу да се такмичи, јер су прописи исти као и прошле године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара