Читај ми!

Прилика за медаљу и реванш

Најбоље рукометашице Србије у финалу првенства света састају се са репрезентацијом Бразила која им је на утакмици у Нишу нанела једини пораз. У репрезентацији истичу сјајну атмосферу и спремност за реванш.

Селектор Саша Бошковић и његове изабранице верују да ће освојити златну медаљу и обрадовати целу нацију.

"Осећај је добар, остала је још једна утакмица до краја. Немамо осећај да играмо финале. Добро смо спремили полуфинале са Пољском, што је дало резултат већ у првом полувремену. Заслужено смо победили и спремно дочекујемо Бразил", рекао је Бошковић.

Србија је једини досадашњи пораз на шампионату, чији је домаћин, претрпела управо против Бразила, у групној фази такмичења у Нишу.

"Ја сам на том мечу експериментисао, знао сам да ћемо одиграти девет утакмица. Изгубили смо поменути дуел, Бразил је био бољи, али то не значи да ће победити и данас. Имамо велики мотив, у питању је златна медаља. Желимо да Бразилу вратимо за пораз у Нишу. У нашој репрезентацији је сјајна атмосфера, од првог дана смо били свесни шта нас чека", навео је Бошковић.

Он је непосредно уочи финала направио две измене, уместо Јоване Стоиљковић и Марије Лојпур у тиму ће бити Марина Дмитровић и Ивана Милошевић.

Пивот Драгана Цвијић рекла је да у финалу са Бразилкама очекује потпуно другачији меч у односу на претходни у Нишу.

"Бразил ће данас бити још бољи, ми такође подижемо форму из меча у меч и очекујем феноменалну утакмицу. Једва чекамо да почне финале које су генерације сањале. Да смо причале о освајању медаље, не би догурале овако далеко. Биле смо скромне, ишле смо корак по корак", истакла је Цвијићева.

Једна од најбољих играчица Србије, Сања Дамњановић, рекла је да екипа још није свесна великог успеха, након што је осигурана сребрна медаља.

"Још смо у шоку, сада је мало спласла тензија после мечева са Корејом и Норвешком који су били 'бити или не бити'. Потајно смо се надале медаљи, јер смо знале да имамо квалитет и знање, али никад се не зна, јер може да дође један лош дан у нокаут фази и све пада у воду", навела је она.

Додала је и да очекује тешку утакмицу против Бразилки, које су већ пласманом у полуфинале оствариле највећи успех у историји.

"Играмо сличан рукомет, надам се да ћемо увидети грешке из прве утакмице коју смо изгубили и нанети им први пораз на шампионату. Ово је и за њих и за нас велики меч, надам се да ће оправдати епитет финала", закључила је Дамњановићева.

Финална утакмица првенства света за рукометашице између Србије и Бразила игра се данас у Београдској арени од 17.15 сати, а претходно у мечу за бронзану медаљу од 14.30 сати састају се Пољска и Данска.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво