Бошковић: Вратили смо самопоуздање

Овим успехом вратили смо самопоуздање. Нећемо се претерано радовати, очекује нас веома тежак меч у Београду у осмини финала. Не знамо с ким играмо, али право да кажем није нас ни брига, рекао је селектор Бошковић после тријумфа над Данском.

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић рекао је после победе над Данском да је његов тим вратио самопоуздање и да је небитно са које позиције у групи улази у осмину финала првенства света. Српске рукометашице савладале су селекцију Данске са 23:22 и сада на трећем месту имају скор 3-1, као и Данкиње, док је водећи Бразил с максималним учинком.

"Мислим да смо овим успехом вратили самопоуздање. Нећемо се претерано радовати, очекује нас веома тежак меч у Београду у осмини финала. Не знамо с ким играмо, али право да кажем није нас ни брига. Такође сматрам да је небитно на којој позицији ћемо завршити у групи", изјавио је Бошковић после утакмице у нишком Чаиру.

Голман Катарина Томашевић, која је била најбољи појединац сусрета, истакла је да су се све девојке максимално бориле.

"Заиста смо се максимално трудиле. Имале смо неке грешке у нападу, али се надам да смо из овог меча нешто научиле. Уверена сам да ћемо то исправити у следећој утакмици, сматрам да ће ићи набоље", рекла је Томашевић, која је сјајним интервенцијама у пресудним тренуцима сачувала мрежу националног тима.

Драгана Цвијић одала је признање саиграчици на маестралној партији против хитроногих Данкиња.

"Хвала Катарини на предивним одбранама, мислим да је она преломила утакмицу са пар сјајних интервенција. Јуче сам рекла да верујем у победу, ниједног тренутка нисам сумњала у то. Идемо да у петак победимо Кину и да са осмехом стигнемо у Београд на меч осмине финала", поручила је Цвијић.

Андреа Лекић је навела да је репрезентација Србије одиграла "феноменалну утакмицу".

"Задовољна сам што смо истрајале свих 60 мминута. Мислим да смо играле заиста организовано, свакако много боље него јуче против Бразила. Битно је да смо подигле самопоудздање и надам се да идемо даље са другог места у групи", казала је Лекић.

У последњем 5. колу Б групе светског првенства Србија игра против Кине у петак од 18 сати, такође у Нишу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво