Читај ми!

Српкиње показале карактер и победиле Данску

Србија - Данска 23:22 (крај). Рукометашице Србије савладале су у Нишу селекцију Данске 23:22 (12:12) у утакмици 4. кола Б групе првенства света. Изабранице Саше Бошковића раније су обезбедиле пласман у осмину финала, а вечерас су оствариле трећи успех. У последњем колу, у петак, против Кине.

Женска рукометна репрезентација Србије победила је у Нишу селекцију Данске са 23:22 (12:12) у четвртом колу Светског првенства.

Србију је до веома значајне победе предводила Андреа Лекић са шест постигнутих голова, док је у редовима Данске најефикаснија била Катарина Бургард са четири гола.

На вечерашњем мечу посебно се истакла голман српске репрезентације Катарина Томашевић, која је уписала неколико важних одбрана, укључујући и последњи шут Данске на утакмици, три секунде пре краја меча.

У последњем колу Групе Б, Србија у петак од 18.00 игра против Кине, а после утакмица у том колу биће познато са које позиције у Групи ће Србија ићи у други круг такмичења.

Рукометашице Србије су лоше почеле утакмицу и нису имале решења у нападу. Уз неколико грешака, промашаје Лекић и Катарине Крпеж и промашен седмерац Сање Дамњановић, Данска је врло брзо повела са 3:0.

Србија је тек у седмом минуту постигла први гол преко Крпеж, а онда је изједначила после голова Светлане Огњеновић и Лекић. У тим тренуцима, изабранице Саше Бошковића су заиграле много агресивније у одбрани, па су успеле да, десет минута након првог гола, и поведу (7:6).

У 22. минуту меча Србија је стекла три гола предности головима Јелене Живковић и Андрее Лекић (10:7), али су Данкиње у неколико последњих минута првог дела игре изједначиле, па се на одмор отишло резултатом 12:12.

До половине другог полувремена обе екипе су играле добро у нападу, смењивале су се у вођству, док Данска није повела са два гола разлике (19:17). Након те предности Данске, Србија је заиграла много боље, предвођена Катарином Томашевић која је блистала на голу, тако да су до 50. минута успеле головима Лекић и Крпеж да изједначе на 19:19.

Само четири минута су била довољна рукометашицама Србије да потпуно зауставе Данску и преокрену резултат. Уз неколико добрих одбрана Томашевић, два гола Дамњановић и један Филиповић Србија је у 54. минуту меча водила са 22:19.

Два и по минута пре краја меча Дамњановић је зарадила искључење, што је Данска искористила и постигла два брза гола и само 45 секунди до краја смањила резултат на 23:22.

Исхитрен шут и промашај Филиповић обезбедио је селекцији Данске последњи напад на мечу, али је само неколико секунди пре краја Томашевић одбранила шут Сузан Торсгард.

Рукометашице Србије су тако уписале трећу победу на Светском првенству, а и нанеле Данској први пораз. На табели Групе Б први је Бразил, који је раније данас победио Јапан са 24:20, па је и даље без пораза.

Србија: Томашевић (15 одбрана), Рисовић, Крпеж 3, Поповић, Лекић 6, Живковић 3, Дамњановић 5, Ерић 1, Рајовић 1, Огњеновић 1, Филиповић 2, Нишавић, Стојиљковић, Лишчевић, Цвијић, Лојпур 1.

Данска: Поулсен (13 одбрана) Греве (3 одбране), Шумахер 2, Квиесгард 1, Торсгард, Фискер 4, Хансен, Гравхолт 2, Педерсен, Холмсгард 1, А. Јоргенсен 1, Кристијансен 3, Остербал 2, Јенсен, Бургард 4, С. Јоргенсен 2.

Кретање резултата на мечу можете погледати овде:

21.47 - Крај меча у Нишу. Нова победа наших рукометашица, савладана је Данска 23:22. Изабранице Саше Бошковића оствариле су трећи успех, док су Данкиње претрпеле први пораз у досадашњем делу такмичења.

21.40 - Први погодак за Данкиње после скоро осам минута игре - 22:20. 

21.35 - Сања Дамјановић постиже нови погодак за три гола предности - 22:19.

21.31 - Србија поново води - 20:19. Биљана Филиповић прецизна са седам метара. Феноменална публика у "Чаиру" играч више! 

21.29 - Андреа Лекић постиже погодак у врло важном тренутку за 19:19. Катарина Томашевић "закључала стативе". 

21.24 - Први пут у другом полувремену селекција Данске води са два гола разлике - 19:17. Бошковић тражи тајм-аут.  

21.16 - Девети минут наставка, резултат 17:16 за Данкиње.  

21.08 - Почело је друго полувреме, Сања Дамјановић за вођство Србије - 13:12.

20.52 - Крај првог дела утакмица. Након велике борбе у Чаиру резултат је нерешен - 12:12. 

20.38 - Андреа Лекић постиже погодак из седмерца за двоцифрену предност - 9:7. 

20.25 - Сања Дамјановић за прво вођство Србије на мечу - 7:6. 

20.29 - Нови промашени седмерац, овај пут није била прецизна Светлана Огњеновић. Голман Данске још једном сјајан на голу.

20.24 - Офанзивна криза селекције Србије. Први погодак наших играчица после седам минута игре, стрелац Катарина Крпеж. 

20.18 - Нови промашај Сање Дамјановић са линије од седам метара - 1:0 за Данску. 

20.16  - У "Чаиру" почео дуел Србије и Данске.

19.22 - Репрезентација Јужне Кореје поставила је данас рекорд по броју постигнутих голова на једној утакмици на Светском првенству у Србији, пошто су савладали Доминиканску Републику са 51:20 (27:8) у утакмици четвртог кола Групе А.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво