Читај ми!

Бошковић и играчице једва чекају почетак СП

Рукометашице Србије с нестрпљењем очекују отварање Светског првенства и први меч са Јапаном, у петак од 18 часова у нишкој дворани "Чаир". Селектор нашег тима Саша Бошковић истиче да је атмосфера у екипи одлична и да верује у добар старт Србије.

Селектор рукометашица Србије Саша Бошковић пред први дуел на СП против Јапана поручује да он и његове играчице једва чекају почетак шампионата.

Српски селектор је пожелео срећу новинарима и истакао да једва чек почетак планетарног првенства.

"Хајде да пожелимо једни другима срећу, ја вама на успешном раду, да можете да пишете лепе извештаје из дивног града Ниша, из дивне хале "Чаир". Нормално је да ћемо се ми потрудити да то на терену улепшамо и одиграмо добро, а да ви имате праве вести за ваше читаоце и гледаоце. Оно што је битно - то је да смо ми расположени, да су девојке спремне и да једва чекамо петак када ће бити отварање првенства и први дуел са Јапаном од 18 сати. Очекује нас тешко првенство и мислим да је ово једно од најјачих до сада. То је моје мишљење. Иако нема Русије, Шведске... мислим да је до сада конкуренција најјача", почео је излагање Бошковић.

О мечу са Јапаном, селектор је рекао:

"Већина девојака ће први пут играти против Јапана. Оне су заиста занимљива репрезентација. Доста су ниске и брзе. Оно што очекујемо од њих је зона 3:2:1 или 3:3, и ми се за то спремамо. Ја сматрам да смо квалитетнији, али морамо бити свесни да треба да дамо све од себе уколико желимо да стартујемо победом", рекао је Бошковић.

Ивана Милошевић, репрезентативка Србије, обећава велику борбу на сваком мечу:

"Ово првенство ће бити тешко. Могу да обећам да ћемо дати 150 одсто на терену, да ћемо се борити за сваку лопту, да ћемо изгарати, јер само тако можемо доћи до великог резултата. Верујемо једна другој, верујемо стручном штабу, људима из Савеза и само тако ћемо остварити наш циљ. Волим што смо у Нишу, јер сам провела дивних шест година у овом граду. Знам да је Ниш рукометни град и надам се да ће хала у сваком мечу бити пуна и да ће нас Нишлије подржати како они то знају - најбоље", рекла је она.

И Биљана Филиповић обећава да ће репрезентација дати све од себе.

"Пре свега, велико ми је задовољство што сам после шест година опет овде, што ћу имати прилику да играм у реновираном "Чаиру". Ја бих упоредила ову дворану са "Пиониром": ако је "Пионир" храм кошарке, онда је "Чаир" храм рукомета. Ми смо дале све од себе до сада, урадиле све што је потребно. Очекујемо старт у мечу са Јапаном са позитивном енергијом. Трудићемо се да дамо све од себе, да не разочарамо", рекла је Филиповићева.

Билетарница хале "Чаир" биће отворена у петак, од 10 сати. За првих 100 купаца Рукометни савез Србије одобрио је попуст. Цена карата је 600, 800 и 1.600 динара.

Селектор Саша Бошковић у петак у 10.00 сати на техничком састанку одредиће 16 девојака које ће бранити боје Срије на премијерном мечу са селекцијом Јапана.

Свечано отварање 21. Светског првенства за рукометашице је у петак, од 17.15, у хали "Чаир". Шампионат ће отворити председник Светске рукометне федерације Хасан Мустафа, а у име домаћина присутнима ће се обратити министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара