Читај ми!

Станић пред одласком из Металурга

Голман репрезентације Србије и македонског Металурга Дарко Станић препирао се са Лином Черваром, тренером Металурга, на утакмици са Динамом из Минска. После десетак минута игре Дарко је замењен, а у 23. минуту није желео да се врати на терен, што упућује на дубље разлоге неслагања нашег интернационалца и клуба.

Лоши односи између Металурга и Станића датирају још од летос, када су се и појавили први неспоразуми.

"Кулминирале су неке ствари које трају више од годину дана, због којих сам летос хтео да одем. На силу су ме задржали, што сам као професионалац прихватио, обавезе испунио најбоље што могу. Моја дела су видљива. Оно што сам од почетка сезоне урадио у квалификацијама и у мечевима у ЛШ, довољно говори о мом професионализму и одговорности. Неке ствари у клубу које не могу да трпим, још се не мењају. Покушавам на фин начин да решим проблем. Изгледа да сви „спавају" на оно: „Па, добро, Станић брани и кад је задовољан и кад није, добро нам је." Рекао сам пре утакмице да се не осећам добро, да нисам концентрисан, мотивисан, да проблеме који долазе из клуба нећу да трпим. Нећу да сваког месеца некога вучем за рукав за све што ми треба", рекао је Дарко за Новости.

На другој страни, тренер Лино Червар тврди да Дарко недељу дана није тренирао.

"Два дана нисам био на тренинзима, због приватних обавеза. Червар је покушао да ублажи ситуацију. Али, то је немогуће. Није ми јасно како људи могу да буду тако незахвални. Неке ствари не желим да трпим. Дарка хоће на силу? Не може. Тако не функционишем. Рекао сам им да не очекују да бриљирам. Почео сам, лоше бранио десет минута, заменили су ме јер сви су навикли од Дарка - дај, дај, само дај. Публика, тренер и клуб. Сви. Као да сам машина. Дошао је тренутак да, из разноразних разлога, не могу више. Није тачно да нисам хтео да уђем, већ сам тражио да ме пусте до другог полувремена, да се концентришем. Важно је да сви уживају у резултатима! Нисам планирао да се то догоди, али када већ јесте, искористио сам тај тренутак да се види да нешто није у реду. Остали не желе да причају о томе, зато што се боје, или зависе од клуба. Ја не зависим."

Читаво прво полувреме, публика у дворани скандирала је само једно име - Дарко Станић - што упућује на то да је право решење неопходно наћи.

"Решење увек постоји. Доста тога сам урадио за Металург. Ако хоће резултате, могу најосновније ствари да реализују. Желе да будем професионалац. У реду, али онда они не могу да буду на аматерском нивоу. Ако су озбиљни, направиће компромис, договорићемо се, попричати нормално. До сада су избегавали сваки разговор. Или ће тако, или ће ме пустити да идем. Треће не постоји. Мораћемо да нађемо заједнички језик, да наставимо како треба, у супротном нема смисла да остајем. На овакав начин не могу да функционишем. Сви се праве луди. Нико не жели да реши проблем. Не остављају ми другу могућност. Ако онај преко пута не жели да прича, ја не могу да га терам да са мном разговара", закључује Станић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара