Србија спремна за нови спектакл

Председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић рекао је да је женски део тог спорта све квалитетнији и распрострањенији и да ће предстојеће Светско првенство које ће организовати Србија бити веома јако. Министарка омладине и спорта Србије Алиса Марић рекла је да Србија после два европска првенства, које је организовала за мушкарце и жене, спремна да направи корак даље.

Председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић рекао је да је женски део тог спорта све квалитетнији и распрострањенији и да ће предстојеће Светско првенство које ће организовати Србија бити веома јако.

"Женски рукомет је све квалитетнији и распрострањенији, а о снази овог Светског првенства говори да највећа рукометна светска сила Русија не учествује", рекао је Марјановић после жреба за Светско првенство у Београду.

Председник такмичарске комисије Међународне рукометне федерације Леон Калин рекао је да је задовољан жребом јер су групе подједнаког квалитета.

"Рукомет је у сталној борби да остане олимпијски спорт. Србија је позната по великом гостопримству, а ми смо имали среће да је та држава већ организовала два европска шампионата. Задовољни смо, групе су доста уравнотежене и већ у првом делу ћемо имати врхунске утакмице", рекао је Калин.

Министарка омладине и спорта Србије Алиса Марић рекла је да Србија после два европска првенства, које је организовала за мушкарце и жене, иде корак даље.

"Рукомет радо заокупља пажњу спортске јавности, а ми у 2013. години идемо корак даље после добро организована два европска првенства. Србија ће сада поново бити центар рукомета и угостиће лепшу страну овог спорта. Све екипе су више него добродошле", рекла је Марићева.

Некадашња репрезентативка Југославије и најбоља рукометашица света свих времена Светлана Китић рекла је да је организација Светског првенства велика одговорност и част за Србију.

"Ово је велика одговорност, али и част за државу. Више сам него убеђена да ћемо ове године бити фантастични и на нивоу што се тиче организације. Надам се да ће се многе девојчице после Светског првенства одлучити да тренирају рукомет", рекла је Светлана Китић. Светско првенство играће се од 7. до 22. децембра у Београду, Нишу, Новом Саду и Зрењанину.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво