Читај ми!

Вуковић: Mea culpa...

Веселин Вуковић, селектор рукометне репрезентације, говорио о учинку тима на Светском првенству у Шпанији, али и о будућности и квалификацијама за наредни континентални шампионат. Моја је грешка и највећи проблем то што смо на почетку олимпијског циклуса са девет нових играча хтели медаљу, изјавио Вуковић.

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић рекао је данас да је потпуно свеједно да ли ће екипа на крају шампионата света заузети девето или 16. место и да је једино важно питање да ли у националном тиму постоји поверење.

"Рекао сам и пре доласка овде да би нам одговарао стари систем такмичења са групом главне фазе где бисмо имали прилику за поправни. Изабрали смо најтежи могући пут. Девети или 16, у принципу је свеједно. Једино питање је да ли верујемо једни другима или не верујемо. Никада нисам престао да верујем играчима, али нисам сигуран колико они мени верују", рекао је Вуковић новинарима у Сарагоси, дан после пораза од Шпаније у осмини финала са 31:20.

Он је додао да се нада како у екипи нема проблема, али је признао да играчи тешко прихватају критике, посебно након његове изјаве после пораза од Словеније да су у финишу меча на терену били искуснији играчи, на захтев тима.

"Врло тешко прихватамо спортску критику. Тако сам васпитан да саслушам шта ми се каже и да кажем шта мислим, а мислим добро екипи. Можда смо сви заједно размажени, па нећемо да прихватимо критику, али имаћемо вечерас састанак, да видимо има ли проблема. Сматрам да нема, али хоћу да се уверим у то", констатовао је он.

Вуковић је навео да нема дилеме како је елиминација у осмини финала неуспех, јер су сви мислили да репрезентација може да оде корак више.

"Моја је грешка и највећи проблем то што смо на почетку олимпијског циклуса са девет нових играча хтели медаљу. Превише оптимистично. Доста смо добрих минута имали, на чему можемо градити оптимизам. Међутим, са оволико неискуства извеснији су порази са голом разлике", поручио је селектор.

На питање да ли је разочаран игром неког од искуснијих играча Вуковић је рекао:

"Не сви, не ниједан, јер свако може да има лош дан и да је дошао ван форме. Било је и оних који су изгорели у жељи да изнесу екипу на леђима. Није испало како је требало, али хоћу да чујем и њих. Нико није изнад репрезентације и нико није желео да направи нешто лоше. Изгорели су у жељи и да се нађу младима. Старији су изузетно прихватили младе и драго ми је због тога".

Селектор је потом анализирао игре Марка Вујина и Жарка Шешума.

"Могли су боље, као и сви, као и ја уосталом. Имао сам доста грешака, али управо из ситуација где смо много лутали, тражили поставу. То је проблем треће врсте, како да направимо од најбољег напада неки баланс са одбраном, да не играмо са три-четири измене, јер је немогуће. Спортски је да неко не одигра најбоље што може. Квалитет игре нема разлога да оцењујемо, али су са залагањем неки могли више. Било је играча од којих се више очекивало, али не ја, већ они сами и репрезентација", поручио је Вуковић.

Када су у питању млади играчи селектор Србије рекао је да су задовољили.

"Жао ми је клинаца што су се повредили. Ето, шта је искуство. То је нека животна чврстина, коју морате да имате поред искуства. Све морам да их похвалими. Онај ко има 300 наступа, морао је некада да има и први. Оправдали су моје поверење".

На најаве опроштаја појединих играча Вуковић је рекао следеће:

"Неки су најављивали и раније, мада ми је новост да чујем за Вучковића. Причаћу са свима, сабраћемо утиске, сви ће моћи да анализирају на свој начин. Било би постено да помогну у квалификацијама за ЕУРО 2014. Живот иде даље, сви су потребни репрезентацији, али наравно да не можемо ићи против њихове жеље".

Вуковић је истакао да су сви у српском рукомету постали помало нереални после прошлогодишњег освајања сребрне медаље на шампионату Европе.

"Постали смо доста нереални када је наш квалитет у питању. Немамо толики фонд врхунских играча да размишљамо стално о врхунском резултату. Имали смо велики резултат у Београду, а сматрам да смо најмање од свих домаћих селекција имали подршку судија. У том финалу са Данском нисмо добили ниједну лопту као домаћини. Порасли су нам апетити, квалификовали смо се у Лондон, срећу смо тражили. Надам се да ћемо отићи на шампионат Европе у Данску", закључио је Вуковић.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво